大家點睇台長同毓民疑似決裂?

1001 回覆
11 Like 112 Dislike

不過我覺得台長未必適應/唔適合/適應緊?哩種每日好似報新聞咁討本地同國際時事
而且哩1,2星期嚟嚟去去疫情同俄烏,乜都講到口臭,頭先都話聽日轉吓話題頂唔順了,佢自己都悶
俄烏又無太大突破
香港疫情從來無野好講
講強國疫情又兩句可以講完
真心唔需要咁密做棋局 做下科學新知好過啦
傾下打兩針之後中招唔需要打第三針呢啲話題重好
都係,雖然我好開心每日都聽到台長,不過每日咁樣散修修,可能濃縮返每2,3日做一次好過
其實以前一週時事雖然一星期一次資料同話題真係好充足但係有時真係唔夠喉,講唔哂嘅下星期又有新料唔會返閹,好難取捨
咁我寧願有高質節目好過
而家咁樣無太多新聞分析 所以文進多左野講 節目質素咪低
唔知今晚會講乜
啱啱睇返成個Po好似係你最多負評
一開波已經60個,竟然好意思話我?
我諗都要疫情後先會有機會出啲新節目,新組合
日日做時事節目真係太多
太密, 又時間太長.
一日半小時乜都夠啦. 噏三噏四整到兩個鐘做乜柒
台長都可以咁短時間就被玩爛, 雪茄佬真係高手.
其實基本上個個kol都係日日做節目喎
啤梨 林匡正 燒山 潘焯鴻 吳志森 大肥 數唔哂
真係非每日做節目既淨係數到曾志豪 毓民 徐少驊
你地既意思即係市面上大部分既評論員都係錯?
唔係
係個組合無火花 有時講緊正經野 台長會問文進知唔知啲野
文進一定答知 之後講左第二啲野 離晒題
好似琴日講the crown 台長想講英女皇同皇室
文進無啦啦講左去邱吉爾 又話係佢偶像 我明白文進都博學 但純粹節目上同台長唔太夾咁解
我依家都少聽,係間中聽一兩集
通常聽到文進吸氣想講嘢就飛
btw尋晚台長講香港醫療問題講到哽咽
十年嚟未聽過台長咁激動
太密, 又時間太長.
唔係
文進無啦啦講左去邱吉爾 又話係佢偶像 我明白文進都博學 但純粹節目上同台長唔太夾咁解
我依家都少聽,係間中聽一兩集
通常聽到文進吸氣想講嘢就飛
btw尋晚台長講香港醫療問題講到哽咽
十年嚟未聽過台長咁激動

長期係敢都唔係辦法
好似無夾下點講咁,起碼都有個flow先
Chapter 1: 戰或降的抉擇時刻|陶傑 鮑偉聰|風雲谷|2022/03/14
https://youtu.be/idqwQdZQWQ4

Chapter 2: 香港淪為失敗城市之因|陶傑 鮑偉聰|風雲谷|2022/03/15
https://youtu.be/7drwbvS_MCU
太密, 又時間太長.
唔係
好似無夾下點講咁,起碼都有個flow先

同意‥‥少少尊重節目聽眾都冇,總之我一開波諗到乜就講乜‥‥ ‥‥絕對唔關有冇時間資源嘅問題。
依加聽落有啲亂咁,以前係myradio係會有編排,順住落去咁
以前台長係主持 主導個節目帶住嘉賓主持講野
一星期一集又有時間消化新聞同鋪排
依家都唔係個回事
睇番神秘之夜就係台長節目本來應有既節奏
如果keep到view數繼續向上唔跌,佢又真係冇乜誘因去改善,況且你哋鬧完咪又係繼續睇‥‥ ‥‥
有可能係台長角度,呢個係新嘗試
真係同肥進個口吻一撚樣
死忠
佢同真名上連登無分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞