大家點睇台長同毓民疑似決裂?

1001 回覆
11 Like 112 Dislike
得啦得啦 真係文進本人黎
d口吻同個格一模一樣
毓民幾萬view,台長幾百到一萬.剩係youtube收入邊到夠頂.
係毓民d信徒課金養住佢.去得台灣加上今時今日一部電話做到live,點解會拆伙大家明啦.
剩係聽過台長時事類節目,感覺應該係會做足功課,不過佢講野太小心.例如講人唔開名,同埋佢拍檔文進太多插科打諢,佢轉數快既,不過習慣性一句拆3句,節目節奏好慢.又可能我地每日聽太多新聞,所以會覺得佢地太長氣.
不過澳門野文進講得幾好.點都好.大家鐘意聽咪支持下.唔啱聽咪聽其它.
我都覺得台長講野太小心
尤其係講香港野 甚至有自我審查既感覺
所以毓民解散香港部之後講過一句「屌你 喺香港嗰d 講野都要就住就住既 有咩意思」
台長離開myradio 收入一定少左
所以真係只有毓民自把自為咁要解散香港部呢個可能性
毓民幾萬view,台長幾百到一萬.剩係youtube收入邊到夠頂.
係毓民d信徒課金養住佢.去得台灣加上今時今日一部電話做到live,點解會拆伙大家明啦.
剩係聽過台長時事類節目,感覺應該係會做足功課,不過佢講野太小心.例如講人唔開名,同埋佢拍檔文進太多插科打諢,佢轉數快既,不過習慣性一句拆3句,節目節奏好慢.又可能我地每日聽太多新聞,所以會覺得佢地太長氣.
不過澳門野文進講得幾好.點都好.大家鐘意聽咪支持下.唔啱聽咪聽其它.
我都覺得台長講野太小心
尤其係講香港野 甚至有自我審查既感覺
所以毓民解散香港部之後講過一句「屌你 喺香港嗰d 講野都要就住就住既 有咩意思」
台長離開myradio 收入一定少左
所以真係只有毓民自把自為咁要解散香港部呢個可能性

首先毓民台長兩位,加埋都過百歲,百三都嚟緊,咁成熟嘅人我唔信會可以點樣反枱決裂。

台長去年底歐遊回港沒有恢復執筆「癲狗編輯室」,已為之後myradio結束香港業務埋下伏筆。

純粹猜測,我想毓民接受不到香港有任何同事出事。 因為無論是任何原因,其實都是毓民的言論引致。 而結束的實際發生時序,可能會有不一意見,這個不出奇。

年紀大的壞處,就是碰面的都是藍絲廢老居多。難以置信的是,當中不少是myradio的聽眾,會跟你討論「神秘之夜」的內容,不過會把台長的見識盗用了成自己的學識,在你面前扮勁。

會否去年年底,立場、眾新聞相繼倒下時,有人通水, 所以結束得有點狼狽? 這個純粹是鳩估,只有當事人才可以解答。

至於財務收入之類,大家又係鳩估,我不相信會是導火線。況且根本不是很賺錢的生意。

抱歉又千字文,年紀大的另一壞處。
就算唔係同一個人,都係同一類人。
又想以德服人,但講嘢冇要點冇重點。
講唔掂人哋兩句負皮,就跳掣淨係識炒蝦拆蟹。
我發現台長同文進係睇過個post,我2x速聽曬兩日節目,頭十幾分鐘係有轉左風格,台長都有兩三次刻意提到佢會由新聞分析時下情況同推算未來情況,台長發言時間亦由5:5變為7:3,但有個問題,文進一上身就亂番

收音效果明顯係改善左

麻煩當台長發言時間增加到10:0時通知一聲。
個風格好似
想問點驗證到係司徒管理?
fb「梁錦祥專頁」留言,結果下場跟你一樣。
你係咪淨係識得話人跳掣?
仲識得推介其他優質視頻‥‥
司徒:「個台係我嘅‥‥唔聽就撚就!!」
‥‥係井出面嘅世界,企起身睇睇有好多選擇‥‥

全新頻道《風雲谷》,由陶傑,、鮑偉聰主持,3月14日香港時間晚上10點,約定你!(主持:陶傑, 鮑偉聰)|風雲谷 2022/03/11

https://youtu.be/SlgehsNCqo4
陶傑都好鐘意聽
不過過咗英國後感覺佢始終無咁貼到香港啲嘢
懷念以前部陶傑抽濕機
Navy=軍綠色
弱鳩智
Navy Blue 唔係海軍藍咩?
咪就話緊阿傻閪進囉
哩個係司徒文俊唔係司徒文進
https://youtu.be/BM7ZUEzwtd0
聽聲同語氣,應該唔係同一個
大家有冇睇今集節目?
文進真係進步神速
搶返個主場
台長變左下靶, 成個盲毛咁不斷問文進問題
然後文進好似老師咁解釋比佢聽
今晚8成時間都係文進講野
台長成個阿靳咁
睇黎文進真係百屌成材
台長叫文進唔好再講蕭若元同人民超市
即係唔駛聽
唔識就咪講啦
阿祥講兩句
梁錦祥係君子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞