大家點睇台長同毓民疑似決裂?

1001 回覆
11 Like 112 Dislike
日日都兩個鐘點聽 又唔係只聽佢個台
淨係聽台長囉

一開波
「Hello各位聽眾朋友大~家好呀」開始飛
飛到台長有把聲先聽,

一聽到台長話:
「文進你有冇聽過呢單新聞?」
「文進澳門嗰邊有冇咁嘅情況?」
「文進呢件事你有咩睇法?」
再飛

咁會慳到6成時間

btw我都聽疏咗,幾日聽一次
去咗英國都要返嚟
擺明有隱情啦
以前myradio一週時事都有畀開台費,雖然唔畀都一樣聽到… …而家一諗起條粉腸,連支持台長披藏嘅意欲都冇埋。
始終仲係香港 有邊個仲係香港既KOL仲會好似以前咁講野
x1.5聽
第一次睇呢個channel
睇晒兩集

其實
最好當然係台長拍住一個一樣有料嘅
可以互相砥礪、互相啟發;
稍次,好似大紀元呢集咁,
一問一答,規規矩矩畀台長發揮,都值得聽。
總好過拍住個冇新觀點帶出嚟,
只識插科打諢,偶爾爆seed嘅老憤青。

利申
我間唔中仲會聽國際大棋局,唔會集集追
我聽只係支持台長,想聽台長分析
唔代表支持你文進,雖然呢個係你頻道。
打個譬喻如果有日我返大陸旅行,
我只係想睇山水風景,唔代表我支持中共,雖然我踏足中共管轄嘅價土。
可能計過數唔夠生活費,要收夠會員先
以前myradio一週時事都有畀開台費,雖然唔畀都一樣聽到… …而家一諗起條粉腸,連支持台長披藏嘅意欲都冇埋。
不如聽依個訪問,可能會高質好多,但有種感覺,台長說話風格有小小轉左

https://youtu.be/fChvQWJbELk
第一次睇呢個channel
睇晒兩集

其實
最好當然係台長拍住一個一樣有料嘅
可以互相砥礪、互相啟發;
稍次,好似大紀元呢集咁,
一問一答,規規矩矩畀台長發揮,都值得聽。
總好過拍住個冇新觀點帶出嚟,
只識插科打諢,偶爾爆seed嘅老憤青。

利申
我間唔中仲會聽國際大棋局,唔會集集追
我聽只係支持台長,想聽台長分析
唔代表支持你文進,雖然呢個係你頻道。
打個譬喻如果有日我返大陸旅行,
我只係想睇山水風景,唔代表我支持中共,雖然我踏足中共管轄嘅價土。

你聽得嘅條友就當你係支持佢啦,理得你1.5x聽又好,飛住嚟聽又好‥‥點都計最少一個view數‥‥
有冇聽埋文進其他節目
鱷魚都喺香港啦
人地日日武肺前武肺後 支那前支那後
庵春咪直接認自己庵春囉
真係好憎佢成日喺度一副小市民求聖上英明既語氣
以前未有國安法就日日屌臭共產黨
鱷魚 金鷹 自己去聽
咁就可以慳返‥‥
一週時事 EP10 烏克蘭🇺🇦最新局勢 | 俄烏談判🇷🇺🇺🇦最新進展 | 中東🇸🇦🇮🇱🇮🇷🇮🇶火花再現 | 拜登🇺🇸借機放生中國🇨🇳 | 歐盟多國驅逐俄外交人員 30032022

https://youtu.be/y-bDOt4_1AQ
台長電腦知識好弱
以前有Myradio團隊 依家要靠文進
btw
台長買個手寫板啦 見佢想用中文搵野但唔識打字都辛苦
見到「著名主持人台長梁錦祥」呢句,
就知係司徒文盲手筆
睇過吓條友喺澳門日報介紹玩具啲「文章」,都係咁狗屁不通

呀文進咁好帶挈,
又送紅酒又請食雪茄,
又幫佢做節目,幫佢喺澳門開闢新天地
睇嚟台長都係飛唔甩佢
一週時事 EP11 香港記者Kaoru Ng直擊烏克蘭基輔最新局勢
https://youtu.be/6fI3lbbH4tQ
所以好難唔同文進做
成日話台長電腦好弱,我唔覺得囉‥‥04、05(?)年,嗰時毓民被商台解僱後,台長咪幫佢開始做網台節目‥‥初期係好騎呢,台長間唔中搭嘴一兩句,嗰時又未有youtube之類,要逐個mp3 download嚟聽‥‥

content內容係得嘅,就可以生存下來,反之你個「台」有幾勁硬件都好,內容唔得就係唔得。
啤梨 鱷魚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞