買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (73)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
點先可以cast啲片去LG電視度 我用android見到Sony 搵唔到LG
YOUTUBE可以直接投
我受到召喚入嚟啦
邊個買Hue 有野問
我賓周好長 巴打~
巴打, 薄荷巴打來了, 你可以問下HUE野~
思考完一輪後
最後係AV生活買65”X95J
聽日收機同埋上牆
有冇乜野要注意?
掛牆位置係咪師傅會決定埋?
$2000回贈係咪確定冇問題先好換?
thank you
PS.原來AV生活間間分店唔同價
我呀我呀

請問我想電視用係咪準備sync box, bridge hub同一條燈帶就得?
恭喜巴打
睇下機身有冇花, 畫面有冇死點之類
$2000回贈確定冇問題先好換
返去試下先 thx 巴打
lunch快快手試左呢條片
好似係全黑
放工多d時間再試清楚d先
你咪播翻NETFLIX黎試
巴打電視用咩MODE?
好正
下一步買埋soundbar再毒下老婆買hue先
電影mode
山巴po松鼠巴答左,唔洗諗了

Smart TVs that have built-in apps for streaming services such as Netflix and Amazon Prime do not work with the sync box — you need to have the content pass through the sync box in order for light syncing to work.

原生唔支援,一定要有input device
係呀 , 如果你係只需要機背同步就係咁
你如果睇演唱會既話就幾建議你換埋廳燈
因為如果佢個畫面閃你屋企係會跟住閃 , 幾正嫁
原生apps support到?
我廳登係一個6燈燈膽個d,負擔唔起
係呀 , SYNC BOX 係必需經過個盒仔先做到同步
我係用APPLE TV 的 , YOUTUBE Netflix apple+
又一定SUPPORT 到 ATMOS.

話說我全部野都係今年先入坑既....講下我自己
原本想買條SOUNDBAR , 喺SOUNDBAR POST到
睇睇下買左條Q950A.......
買左隻APPLE TV 睇 ATMOS ,
發現部電話太舊 , 無eARC
喺呢個POST到留意電視
原本諗住買X90J , 最後買左A80J
喺呢個POST到認識philips sync box
全屋換哂PHILIPS 燈 , 智能家居
買入 philip sync box 配 廳PHILIPS燈
買入電視背燈帶.....
今年洗左好多錢 , 但而家智能家居好似享受左好多
NO
6個我唔肯定得唔得 , 但PHILIP E27比傳統比用勁少電
我覺得係無問題。
我客廳燈係插三個E27 + GU10 射燈 ,
飯廳係LED , 廚房係E27 , 房LED

我全部換哂PHILIPS HUE , 一隻HUB 就搞掂
你隻apple tv有scale up?
係貴。。。。
一次過啦 , 洗完覺得幾值得。
最近我連貓砂盆都換埋智能
而家「喂 Siri」 係控制到全屋燈、風扇、播歌、冷氣、拖掃機器人、洗衣機同清貓沙盤....
最緊要我家大人都讚
我:喂
屋企:屌你老母呀喂喂喂,係咪唔撚識用手用腳呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞