買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (73)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
你知道用OLED睇電視台有咩限制就可以去馬.
唔好長時間睇電視台就OK
Step巴有無話推邊個好D?
睇色samsung好似好正有D味精
但個個 sales 又話LG 靚色D
A9s會唔會出新一代
咪答左你囉,分別不大
會,A90K就係,行貨要6月
Samsung AU8000啦咁
Thank step巴
咁我買塊無塵布就搞掂
you are welcome bro
step巴 想問問
Samsung 50Q60A同Sony 50x85j分別大唔大 ?
主要係睇電視 youtube Netflix
50X85J比較好

有120Hz 面板,睇片畫面更順暢,殘影更少

另外有HDMI 2.1
step巴,問過豐澤43 85j 要2月尾先貨 cls
可能多人買,晶片短缺,43X85J係最齊料既43吋電視
50吋X80J ok

其他尺寸X80J用IPS面板,需要係光線足夠環境下睇以遮蓋漏光缺陷
本身都諗住去馬Sony XR-55X90J

落到鋪頭睇完OLED….真係差太遠😂
而家應該諗LG 55” C1 or Samsung 55QN90A

想問下呢兩部嘅話邊部好啲?..水貨有冇咩要注意?
1. 想買水貨定行貨?
2. X90J差D咩?我都想知道下其他人觀感
3. 如果X90J都唔ok, QN90A應該都係差不多,大家都係LCD
4. 巴打平時睇咩多?用途?
C1是OLED
QN90A是LCD
OLED會好d 但要注意燒印
QN90A就冇必要買水貨,價錢一樣
如果買43"放房係咪可以等下今年LG C2
d spec好吸引咁
可以,香港應該都會出LG 42C2
1. 其實本身budget 萬二、三左右… OLED嘅話可能要水先夠?
2. 色水同C1 好似差好遠咁…同埋唔鍾意外觀望落好厚😅
3. QN90A 同X90J差唔多…但外觀望落薄啲…4條邊幼啲
4. 平時夜晚睇藍Viu/Netflix,放假睇埋Disney+ 睇波 打switch
hello step巴新一次留言,想買sony 55A80J OLED,想問下有冇錄音功能?因為屋企廢老們要錄tvb

另外屋企鑽石型廳加活動架會唔會比較好?謝謝巴打
錄影*
40吋倒,如果擺係房睇下youtube, Netflix, 樂聲 TH-40JX700H定係Samsung AU7700比較好?電視內置app邊部比較方便?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞