買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (73)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
想問下呢兩部
Samsung QN90A vs LG G1 (都係65吋)
見對比度嗰啲OLED贏曬,但係光度嗰啲就Mini LED好似好啲(?) 應該點去比較?
筆直只有兩萬中左右呢個價錢有冇其他好推薦?
香港6月
1. 你需要超高光度嗎?
2. 如果唔需要,OLED就係你既選擇
點解香港買電視咁鬼貴
2萬中只買到LG 65C1, 買唔到G1
巴打平時睇咩多?用途?
因為香港人工貴,租金貴,保養期長

要平可以買水貨
睇緊 LG C1 想問水貨係咪冇保養?盛澤個價包唔包架同安裝?
保頭7日, 安裝+架另收錢
利申: C1 用家, 都係幫佢地買
SONY HK賣價太貴.
er… 老人家電視機壞左
有冇介紹 FHD就夠 平時淨係收吓電視台
盛澤買既水貨,10天1換1,1個月保養,1個月內有問題1換1

過左1個月後有問題, 因為水貨本身跟大陸一年工廠保,客戶比返中港車費用,運上大陸維修 (不過暫時因封關做唔到),又或者付費訂零件例如主板, 供電板返香港更換, 如果壞PANEL就酌情處理

如果怕黑仔就直接加錢做一年全保, 1年內有事就安排換機, 或者免費訂零件維修

以下價錢係盛澤買水貨電視連掛牆既費用

55"用NB固定架連上門安裝: $500
55"用NB活動架連上門安裝: $580
65"用NB固定架連上門安裝: $580
65"用NB活動架連上門安裝: $680

75"-85"用NB活動架都一樣有

送貨連基本座枱安裝$150
盛澤買既水貨,10天1換1,1個月保養,1個月內有問題1換1

過左1個月後有問題, 因為水貨本身跟大陸一年工廠保,客戶比返中港車費用,運上大陸維修 (不過暫時因封關做唔到),又或者付費訂零件例如主板, 供電板返香港更換, 如果壞PANEL就酌情處理

如果怕黑仔就直接加錢做一年全保, 1年內有事就安排換機, 或者免費訂零件維修
1. 尺寸?
2. BUDGET?
巴打LG 77C1用成點?
Around 40
Budget浮動 平靚正
Samsung 43AU7700 行貨
$4180
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 280 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
高度正常sofa 應該裝幾高
你坐係SOFA, 眼睛同電視中央成水平線
如果呢部48吋開15k或以下,即衝 唔知係咩產地
人5尺同6尺都有分別,坐姿習慣每人都唔同
170cm
X80J唔算既,X81J就真係喇
佢個撚狗式motionflow 400hz DLC式咁斬件賣
實際上只係firmware解鎖個motionflow就賣貴幾舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞