買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (73)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
MAGIC TV果D
唔該哂
新po留名
年中入伙,等候時機入手77C1水

Btw早幾日手殘撞爆左房個dell U3219Q mon,保養唔包又冇人識整(話唔值得整)
爆左液晶, 係整黎都冇用, 等於換過隻新
年中大尺寸77C1應該都仲有貨尾既
盛澤咋😂咁啱快手有貨
我地一齊為佢默哀一分鐘
恭喜巴打
頭先去左樓下睇fung澤,原來有哂全部demo睇佢x85j佢拍住哂其他oled,真係成層白雲咁

原來sony啲色真係最淡,不過叫佢做比較準確,定唔知係style定係lg調得太光呢🤔,另外a9s其實都好平9000$就有對比c1大唔大分別其實
1. 鋪頭設定係非常亂
2. SONY都可以SET到好鮮艷
3. A9S對比C1分別不大
4. OLED之間比較不太大差別, 買你喜歡既牌子就OK
睇左咁耐應該會買65吋c1
但無錢買soundbar 了 要儲儲錢先
恭喜巴打
因為唔會裝修個廳 宜家想係另一邊牆掛電視

天線同電視都要外露一齊走

想問下會唔會有電視訊號jamming既問題?

如果買lg 55c1既話買呢個soundbar好唔好
巴打電飯煲聽歌
巴打電飯煲黎, 出唔到DOLBY ATMOS
山巴呢?我只見到飯煲🤣🤣
柒左
原來我冇影到相
samsung q600A 百老匯匯豐卡折左$3980
冇記錯係呢個

如果唔係平平哋入手嘅話應該買邊隻好?
表面上佢似一個電飯煲,實際上係一條soundbar
好貴

出面AVLIFE HW-Q700A 都係$3780左右
c1新d喎
買圖入面個soundbar
屋企電視壞左 budget 8000-10000到
主要都係屋企人普通睇電視 可能間唔中睇下戲
如果色準ok 可以黎執下相就重好
距離兩米半到
想買50吋 唔洗太高要求係咪都係sony 50x80j就夠做
唔打機係咪80j都夠用唔洗上85j?
同Lg比係咪sony 好少少?

如果唔急買係咪4月買會再平啲
1. 兩米半最少需要65"
2. 完
Sony KD-55X85J 行貨
$9280
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
8. 光度550nits
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞