買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (73)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
希望OK啦
恭喜巴打,50X80J ok既,只限50吋
Step巴點睇sony2022年出既電視?覺得同2021年既比較進步大唔大?

係咪入門機都繼續只係用x1晶片,要去到x90開始先有xr晶片?
PS4既settings 我都較左automatic, 但出到黎都係閃下閃下
老豆老母屋企有一部三叔既55寸 tu8500,自己睇完部x80j,覺得x80j啲色好似順眼啲
X80K=X80J, 應該繼續X1
X85K=X85J, 應該繼續X1
X90K背光系統分區數量多左,接近X95J
X95K轉用 mini LED 背光系統,都有少少期望
A80K=A90J
A90K=A9S後繼機
A95K我最期待,新QD OLED PANEL
Z9K轉用 mini LED 背光系統,都有少少期望
咁一係你電視關左DEEP COLOR
另外用咩HDMI 線?
高一個grade, Panel有廣色域
X80j 高grade啲? 原來如此
係唔知80k會唔會有hdmi2.1啫
Yes, X80J同Q60A同級
9成唔會有,因為Panel應該係60Hz

X85K先有,否則產品重疊
屋企部三叔49吋tu8000壞咗panel, 啱啱買咗部55吋x80j
垃圾IPS Panel, 黑位同對比度比TU8000差好多
記得唔好係暗既環境睇就可以
其實X1晶片一早已經消失左,冇左實體晶片,由X9000H開始由MTK CPU + Sony X1晶片演算法去處理畫面
部 X90J 無啦啦連唔到wifi
Check過其它device無事,唔知做乜
熄左wifi再開過

router行5Ghz ac嗎?
無事了,原來係surfshark vpn既問題,thx step巴
巴打想問你點捕到想整部48當Mon用
豐澤易賞錢再平啲
Hsbc 賞家居再回多幾百
跌穿一萬
想問65"
Sony A80J 同 LG B1

係咪同level?

2個比較老西都揀Sony ?
1. LG B1只有水貨
2. 兩部同級
3. 水貨vs行貨價錢有差距
4. 睇你有冇Sony信仰情意結,有就比多50%
1. LG B1只有水貨
2. 兩部同級
3. 水貨vs行貨價錢有差距
4. 睇你有冇Sony信仰情意結,有就比多50%錢買Sony A80J
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞