買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (73)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
真係CLS, 問句野都要人地幫手.....
佢反正都要搵X澤買電視, 點解唔問多句呢?
我都諗唔通~
想問預4k樓下50寸有冇推薦
TCL 50P725 行貨
$3880
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. ANDROID TV 系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.1 支援ALLM ONLY, 唔支援4K120, 唔支援VRR
Samsung水貨係咪差少少筆直?
Samsung水貨沒有50吋
55吋最平要6XXX, 2020年$4650 55Q70T奇蹟不再出現
想買Sony XR-65X90J
但行貨貴水貨一倍
1. SONY水貨唔建議一般人買, 有字幕問題, 好多功能缺失
2. 水貨只建議SAMSUNG / LG, 沒有系統問題, 完全同行貨一樣
3. 行貨SONY有3年保養, 香港人工貴, 係貴一倍架啦
4. 大陸水貨本身都只係1年保養, 大陸人工平, 係咁架啦~
好彩上年買咗55Q7AT $4950
差咁遠 我都係幫人問
咁只能選擇43吋嗎?唔該巴打
1. 43吋都沒有水貨

Samsung 43AU7700 行貨
$4180
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 280 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
2020年水貨太平了, 可能SAMSUNG覺得賺得少, 所以2021年水貨已經全部加價
問問各位師兄,Sony水貨裝左YouTube 之後,顯示影片首播時間都係錯誤時間,可以點搞?

已Check 過電視時間係用自動,時間正常日期正常,時區係香港
仲有無得用廣東話語音search 節目
呢樣最煩

可以用手機"android tv"app 打字黎 search 節目
iphone 都可以下載

youtube netflix 黃藍viu disney+都用到黎search
Step巴想問65吋電視
Samsung Q60A定Sony X80J 好兩部差唔多價位
65Q60A
如果長時間使用,係唔係唔適合選擇oled,因為我想當副mon用
長時間靜止畫面唔可以
早兩日買左SONY 50X85J
唔該晒step巴意見
最後去左瘋澤到買,$8480 恆生卡減$100,送$800超市劵,活動架$700
AV店唔多抵$7980送上門+$100,活動架8百幾蚊
恭喜巴打

原廠活動架咁平?
唔係原廠活動架,原廠得固定架
過幾日先送貨
唔係原廠架原廠師傅唔會幫你上牆喎

你自己上?
sales話外判裝
送機黎一班人,裝機另一班
65" X95J 定 X90J 好?

玩xbox, neflix
65A80J
其實都唔洗問,從型號已經知X95J一定比X90J好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞