買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (73)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
都有
X90j
用MacBook投射播片
有拆聲 係咪正常
如果係 買apple tv解唔解決到?
本身條片有冇拆聲先?
係咪音量太大?
正常音量
試咗兩條片都有少少拆聲
我覺得買apple tv都解決唔到
X90J睇其他野聲有冇事? 例如YOUTUBE, NETFLIX
係MacBook投射去x90j先有事
用內置app睇YouTube / Netflix 無事
電視調低音量有冇用?
唔得
可能係傳輸問題 畫面有少少delay
同時不時會有少少疾下
有冇試過用IPHONE AIRPLAY去電視?
多口問句部新行貨Sony電視到咗,用咗兩日試過一次收唔到wifi,我成部電視reset先得,試過一次撳撳吓Hang左直接熄機,之後開返係即刻開到,想問係咪正常
用iPhone播就無事了
Thx巴打
1. 繼續用
2. 雖然新型號行OS果粒CPU快左, 但係都唔好催促佢
3. 唔好裝太多不必要既APP
是否同一條片先?
MACBOOK AIRPLAY控制音量是否與電視同步? 定係分開?
WIFI果PART我唔知你用咩ROUTER, 我自己2017年舊BRAVIA用左幾年都冇斷線, 我用ORBI MESH WIFI, 可能訊號覆蓋夠強, 行5GHZ AC
同一條片
唔知算唔算同步(用播放器聲音條bar可以控到大細聲)

同埋用iPhone射落電視 條片唔會疾
會唔會MACBOOK個片播放器有夾音量問題, 我唔熟MACBOOK, 所以唔知道

iPhone AIRPLAY 就相對直接D

不過iPhone冇事, 即係唔係電視問題
好thx
我覺得應該唔係router問題,因為我左右隔離屋好多Wi-Fi,佢啱啱係一個都show唔到出嚟,佢一開始係關閉我開咗撳返出去其他畫面佢又會轉返去關閉
https://youtu.be/ZRxNRq-MQiI
上網搵咗一搵見到有相同情況嘅人,我諗真係software問題
試下長按遙控POWER制5秒, 應該可以REBOOT SYSTEM重新開機
好啊唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞