買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (73)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
清晰度最低就可以,開左LED會閃爍,畫面會暗左

另外影片模式開高或自動
恭喜巴打
其實係咪只要唔係買43寸就唔會分200hz定400hz motionflow
motionflow唔係所有scene都適用
睇戲(BD/NETFLIX/Disney+)建議用返電影24p, motionflow關
50"以上無呢個煩惱,一律都係200hz

Motionflow™ XR 200(原始 50Hz)

重點係紅字,Panel無就係無,就算比到800都係夾硬插假frame插出黎
咁咪即係裝假狗
所有流暢影像技術都係裝假狗架啦
佢地最主要嘅分別喺邊? 除咗價錢
打PS5
同埋LG GX/CX係咪G1/C1嘅進階版?
點解x85j同x90j都冇hdr 10+, 見到人地有10+有埋adaptive
應該係舊版
光度,機身厚薄
GX/CX係2020年款

G1/C1係2021年款
打機唔需要用OLED掛

長時間打機怕燒印
唔重要,HDR10+主要係Samsung推,用黎對抗Dolby Vision,現在情況係Dolby Vision贏

Samsung電視都唔支持Dolby Vision啦
Step巴想請教下LG 50NANO76CP同 50UP8100 PCB兩部分別大唔大
大, NANO76有廣色域, 色彩豐富好多
想問32吋 有無d 咩4k 推介
沒有32吋4K電視

智能mon就有Samsung 32M7
唔該step巴
you are welcome
咁即係Samsung QLED嘅QN90A會好啲?
畫質就一定差一截,不過你長時間打機,唔知你長成點,所以怕OLED出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞