買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (73)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
其實想問下係咪 android tv 分別大唔大?
有咩 android app 係常用而 lg store 又冇?
其實我都係 youtube netflix prime hbo Disney+ apple tv 呢 d
冇乜特別 app 我係需要既
唔該晒 step 巴
想請教一下:

如果諗住買65” Oled,

Sony A90J ($36000)定 LGC1 ($26000)送sound bar 好?

定係直接上8k tv?
送咩sound bar?
唔記得. Av 生命話送
Sony A90J
咁似黃埔
代答,SN10Y
如果你成日用語音輸入法搵野,例如廣東話,英文,用Android系統嘅電視係方便好多好多,因為Android係網上已經有好多詞匯,能夠AI分析到你講乜同搜尋非常準確。其餘os你當遊戲玩下算啦,我講10次都冇1次估準。

A90J價錢貴,但用evo panel有風扇,喇叭靚d,日本制。

C1平,贈品多,用舊panel,冇風扇,喇叭小,越南制。

睇budget啦,如果買行貨我揀Sony A90J,水貨就揀C1。

step巴,我又多口,如果答錯請抖正,唔該哂
咁如果都係evo panel, 咁G1 vs A90J 又點選? G1 好似$32000.
如果想玩hue sync box係咪一定要駁appletv/chromecast而唔可以用電視app?
唔該哂巴打,非常詳盡
A90J
唔該晒!
尋晚睇波時間中會出現滋滋聲,
停一陣,
隔一陣又有
用電話出電視都有呢個情況
但係睇youtube , netflix 又唔覺
咪爆
A90J,比得3皮幾,MIJ心裡上好好多,在加上LG 2022用新晶片,但Sony粒XR係2022依然係旗艦。
係now既問題
我尋晚AirPlay睇都聽到雜音
Step巴真係好痴線
仲要唔係有錢收
啲客服有你呢個服務態度
基本上出現閪客機會率細過10%
謝謝巴打欣賞
基本上LG每年都更新影像處理晶片,不過我覺得係擠牙膏多
再留意下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞