買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (73)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
不過我個位係裝唔到原裝架先自己裝,裝到一定原裝唔駛煩,電視都買左咁貴
50X85J
午安,巴打
沒有
55吋

沒有
我部電視距離唔夠2M都揀55‘’,你或者可以考慮下65‘’
電視買Mini-LED好定係OLED好?
平時多數用嚟玩PS5/睇Netflix/睇Youtube多
OLED
想掛牆睇,2個Size都ok,想問各位推薦邊部?
Samsung 43AU9000
Panasonic TH-49JX800H
主要用黎睇Netflix,youtube 同打下Fifa
麻煩晒
Step巴 仲終要落單喇
43吋擺房
3個選擇
43x85j $7000
43q60a $5880
43au8000 $4580
Sony應該over budget咗
所以想問下三星個2部機差1300蚊上q60a值唔值得?
我主要用airplay, 睇Netflix Disney
會插Apple tv 駁立體聲HomePod mini 出聲
Thank you
本身都唔想煩,固定架1000都可接受,但活動要2000覺得有啲貴
43AU9000
但最擔心都係烙印問題依家嘅OLED係咪冇咁易烙印了? 因為都係諗住長用
1. 怕就轉番買LCD, 永遠跨越唔到畫質極限
2. 平時睇咩多?用途
平時會玩PS5或者睇Netflix/Youtube
巴打 我即將搵盛澤買lg c1 但係掛牆架 我自己買到時送黎再叫佢裝得唔得 因為我想要果隻架 佢地唔知有冇
比圖你睇下 lg c1 裝唔裝到呢款

你問下盛澤, 佢地都可能有NB氣壓架, 唔應該問我~
介唔介意幫我問下 我買lg c1 55寸
人地有whatsapp, 你send個message好過係到出兩個post啦......
介意~
巴打做咩唔自己問?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞