買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (73)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
LG 點晶片點樣更新,都唔會抄到XR…
XR 粒野係用咗 𝗦𝗢𝗡𝗬 Picture 嘅data base 做畫面比對 (畫面層次感/立體感)
即係類似 Netflix Cal mode
Netflix 畀咗色準數據 𝗦𝗢𝗡𝗬
所以話仲想買支牌個啲
你當買個可能都有比足3840x2160既顯示器算啦,唔好奢求有任何影像技術
S巴
多謝你咁詳細嘅資料
如果我有條q700a
想要dolby atmos

q60個eARC回唔回到
定要買有dolby atmos spec嘅機

利申:屋企細,只放得落43”機
Q60A可以
thanks 巴
屌你地係度罰人碌哂成個頭
1個半個算啦~
聽日再入黎
你簽個名就走?
打卡
A90J邊到有$36000?
我問生命A80J 65’ 都係29800 - 3000惠康
買咗部Panasonic TH-40JX700H
每隔幾日電視直播都會無啦得返聲無畫面,得黑底寫住”音訊節目”
用其他app 好似netfilx youtube都有畫面

次次都要reboot部電視先有返畫面,請問有無人知咩事
Av 生命做緊歲晚優惠
step巴估A90K 48吋會開咩價?

我3月就搬屋,暫時睇中X90J,有sony信仰 諗緊有無計等到sony新一代電視。我最多預13-15k budget,如果新機over budget,我可以死咗條心唔洗咁煩
12980-13980左右
Step既想問問a9s部機喇叭聲好d定2隻HomePod mini聲好d?
另外百記$11680匯豐回$1000 Sony送千5 coupon 送原廠掛牆 算唔算抵玩?始終2020年款
唔知道
抵玩了,始終係Master Series,OLED差1年至2年分別不會好大

如果分別大上年都已經出左新款
支牌當mon 用都未必掂
多口問句部新行貨Sony電視到咗,用咗兩日試過一次收唔到wifi,我成部電視reset先得,試過一次撳撳吓Hang左直接熄機,之後開返係即刻開到,想問係咪正常
可能天線訊號唔夠, 可以考慮加放大器
條天線係大廈天線,加放大器都有幫助?
Thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞