買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (73)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
THX~
起碼唔會去理三叔果dn80+lg mini led,可以扮到成個專家咁
唔會比人呃~
諗緊要sony 80J/85J好定係samsung AU8000/8100好
本身想揀samsung多d, 但又見sony係用google tv, 其實唔知個系統影響有幾大呢
1. 咩尺寸?
2. X80J/X85J色彩係好過AU8000/AU8100
3. X80J只推薦50吋, 其餘尺寸垃圾
4. X85J就咩尺寸都OK
5. AU8000/AU8100分別只係機身顏色
多謝多謝
諗住揀50吋啊, 係掙扎在個system既位到...
想最多APP就SONY, 因為行GOOGLE TV

X80J係入門款, 只有50"係OK, 因為50X80J用VA PANEL, 其他尺寸全部係用垃圾IPS
X85J係進階版本, 全部尺寸都係用VA PANEL, 面板轉用120HZ, 令睇片更順暢, 另外光度更高, 加上有HDMI 2.1插口支援4K120
想買電視俾阿媽煲劇 睇Netflix youtube
諗緊 LG UP7800 同 sony X80J
50吋 見到2部差2000蚊
值唔值俾多2000 買sony?
Thx 巴打
值, 色彩上好好多
本身預筆直5000左右 有無邊部都ok?
即係唔夠BUDGET啦~
5K BUDGET有以下, 一分錢一分貨, 同價錢範圍內規格唔會有大分別, 各個牌子都係睇住黎出, 唔會有5K BUDGET有7K電視既規格, 除左大陸牌子

LG 50UP7800PCB 行貨
$5150
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*2, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits

Samsung 50AU7700 行貨
$5380
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 280 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
Thx 巴打 再研究下先
我想問LG c1 oled 調整標誌亮度 想防消印效果好啲應該係揀高定係低?
無搞白平衡
純執LG 個重藍風格
終於換佐部OLED
不過我條天線唔夠長要買過條
係咪應該買幼身果隻線比較好?
我見3米都要百五蚊
STEP巴又係我, 請問 新電視送黎 我有咩要即場CHECK晒佢?
死點,機身
我未應付過SONY D師傅, 唔知佢地點, 如果我驗屍咁佢地會唔會唔耐煩

死點可以點CHECK, 內置有冇full screen 單色咁CHECK定要自己預備圖?

如果機身少少花佢地會唔會唔肯換?
youtube咪有片

機身正常唔會花
好的 thx
頭先sony覆左我
話只要畫面唔係全黑,邊位係會有少少光
佢話佢面前幾部oled電視都係咁

我一陣試埋有巴打講既5%灰 睇下點
OLED邊位點解會有光
唔該哂巴打, 想問咩soundbar 夾呢部?
budget
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞