買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (73)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
如果我返屋企試呢條片會發生咩事
電器野壞唔壞好多時睇彩數同使用習慣,有巴打LG用10年都冇事
65X85J最好

65X85J>65Q60A>65AU8000>65X80J=65Nano77>65UP8000
X80J係入門款, 只有50"係OK, 因為50X80J用VA PANEL, 其他尺寸全部係用垃圾IPS

X85J係進階版本, 全部尺寸都係用VA PANEL, 面板轉用120HZ, 令睇片更順暢, 另外光度更高, 加上有HDMI 2.1插口支援4K120

X90J係再高階, 追加了分區LED控光功能, 簡稱全陣列分區控光, 令黑白位更好, 換了最新XR影像處理器, 另外光度有再提升, 喇叭數量由X85J既2個加到4個, 日本組裝
所以代用NB活動架比較方便
samsung個remote成日好快冇電 有冇得用電話remote 或者直接買個新款黎用?
電視型號好似係q70r
但拆出黎方唔方便?驚到時有壞要整,唔係原裝架好麻煩
同埋nb架如果出去買叫佢裝埋,大概幾錢?
1. 方便

盛澤影音
55"用NB固定架連上門安裝: $600
55"用NB活動架連上門安裝: $680
65"用NB固定架連上門安裝: $680
65"用NB活動架連上門安裝: $780
行貨定水貨?
係咪電芯本身唔夠電?
YES
水貨呀, 近排開始 3-4日換1次新電 試左幾轉啦
問緊盛澤買過個新款remote要幾錢
你可以問下可唔可以用QN90A新款太過能遙控
舊客戶買遙控都有巴打價~應該
記得提自己係巴打
好, 唔該哂先
新款真係好好多 有得usb叉電 唔洗煩
新款有太陽能
唔會長開睇一個電視頻道的話一定係OLED 唔使諗
原裝個架都有60MM 距離,理論上後面得一條八字腳要插
天線係下面上, HDMI係晒一邊
巴打D線唔係太靚又或者太硬,一般問題唔大
況且唔會成日換線 (一般嚟講)

佢原裝都係預你留100
https://www.sony.com/electronics/support/res/manuals/4530/83d526f6ecdf919e67ef538476c65309/45308720M.pdf

雖然我覺得100如果手大D的話要摸比較難望到個位
自7

原來係埋先夠120... SORRY
根據珍妮巴提供既post同我試左幾條片
應該oled電視每粒發光點都會有少少光度既偏差
喺5% 灰既畫面係最覺
我上圖就係5%灰既畫面,巴打可以幫手試下係咪都有少少色差

另外我之前既白邊有可能係開左hdr或者劇院模式
令到全黑位變左 少灰所以光左
今晚又要上去試下唔同既setting
等我今晚又試下先
我昨晚自己買左個,自己組裝,拆機落黎幾方便

鬆兩粒鑼絲托起就拎出黎
唔該晒 咁可能買nb架算,佢原裝活動架要2000勁貴
step巴好!大家好!
如果靚就ok,話哂一部電視用4yrs up,情願買貴小小,唔好買左後悔。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞