買 行貨/水貨 電視機 集中討論區 (73)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
上年4月係盛澤嗰度買咗部lg c1
而家已經打柴不定時有重影同成個畫面有暗橫間
師兄係咪睇緊AEON 福祿壽
如果你/屋企人唔係成日睇新聞台/每日打機打十粒八粒鐘
BUDGET夠 一定係買LG 48 C1
請聯絡盛澤~
師兄有料
係呀
好詳細

感謝stpe巴
you are welcome~
BTW 你有咩心水 一齊交流下
好的 溝通下先
我段估係netflix某啲片壓縮得衰,壓到黑位起網雜訊
變咗唔係全黑,因為個 source有雜訊oled佢都會顯示出嚟,所以佢都要發光
但係已經有另外2位A80J試播番同一條片冇事, 全黑冇漏光
所以先叫佢聯絡SONY

或者可以上SHOWROOM試播番同一條片
會唔會標準mode開咗降雜訊功能所以冇事
咁就要開問果2位巴打~
我覺得機會唔大~
我用電話播過都係純黑
而家揀左福
其他未諗

祿我見個三合一風扇同過濾水好似唔錯

睇下巴打有冇推薦
我部q70t冇開降訊睇netflix上下黑邊會有網紋同格仔
B1 到左soundbar 揀黎揀去都揀唔岩,又好似話用非lg soundbar 插eARC 連ps5 出唔到4k120?
PS5直駁電視就可以4K120
如果要用SOUNDBAR本身既HDMI IN就9成SOUNDBAR唔支持4K120
但正常人唔係都ps5->tv (eARC)-> soundbar (eARC) 咩, 咁即係揀番隻soundbar 有eARC就ok?
YES
如果要ps5->SOUNDBAR(eARC)-> TV (eARC) 就需要SOUNDBAR支持4K120 PASS THROUGH, 例如SONY HT-A9, HT-A7000講到明支持先可以

多數人都係ps5->tv(eARC)-> soundbar (eARC)
LG B1到左正唔正? 恭喜巴打~
望左兩眼昨,間屋未搞掂,冇soundbar 冇心機試想用有限既budget (3千中)買到最岩既野
SAMSUNG HW-Q700A
我見同價位lg上年出左部qp5 條bar細細部,sub仔就大舊d, 但網上冇咩介紹,係咪伏
另外SAMSUNG HW-Q700A可以加後置喇叭SWA-9500S, 成套5.1.4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞