識八字 你問我盡答3

1001 回覆
27 Like 42 Dislike
做人完全唔識睇眉頭眼額,太過自我中心,傷害左人哋完全唔知道,喺學校都仲好啲,因為始終都係同學對你影響性都唔算係大,包容性都叫強啲,
一出到去做嘢你就一定要好小心你講嘅嘢,因為咁樣會令到你小人圍繞,

再加上你個底係太過暴躁同所謂有膽識,若然你嘅知識跟唔上,純粹淨係有膽識嘅話,往往做錯決定就係呢一度,

嚴格來講你衰係衰係自己手上面,應該話衰喺你自己把口上邊,不論係邊方面都係一樣,講嘢之前、做嘢之前,係個腦裏面諗10次,咁樣嘅話可能會對你有幫助。

包咬頸差唔多係你嘅人生寫照嚟㗎,我唔知你會嚴重到邊個程度,

女人綠方面我唔係太過擔心,有其啲靚妹仔或者啲大個你好多嘅,你呢啲呃得下佢哋,但如果你係玩真心嘅,咁我相信你真係要豐富一下自己嘅內心,如果唔係都好難有美滿。
疫情又捲土重來, 應該呢段時間有比較多嘅人生活較動盪, 希望樓主呢個幫到有需要嘅人
輕輕一推
原本諗住唔開第三post,
一嚟自己都有嘢忙,
二嚟系2 post度,我發現有太多太神奇嘅八字開始似問功課,
我下意識會認為應該少咗人需要幫忙。

我喺度猶豫嘅時候,召集返,係最開頭嘅巴絲組成嘅小群組,
聽完佢哋嘅意見,同埋應該點樣做,先容易真係幫到”我認為嘅”有需要嘅人,做到唔會浪費大家嘅時間,又可以幫到後邊嘅人。

先至決定開第三個。

但我俾大家巴絲嘅意見,雖然呢個疫情打擊性好厲害,
不破不立,有危有機,

我希望大家將個重點放喺 “立”同”機”,歷史上面好多大型災難或者大型變故,
某程度上都做就咗另外一批人富裕,

我希望你哋係其中一個,

而唔係怨天尤人,希望大環境遷就你一個,

你個氹仔都冇水,咁不妨跳過隔離條大河度,話唔定有另一番作為。

當然你有另外一番堅持嘅,其他人都跳晒過去隔離河,
你喺個氹仔度咪如魚得水囉,
話唔定有一日落大雨佢又填番滿。

我相信人係有自由意志,每個人都有自己選擇嘅權利,冇話絕對嘅唔得,亦都冇話絕對嘅得,

好多絕對唔可以嘅嘢,喺近代都好多人有義無反顧嘅行動
,咁又係唔係叫做絕對唔可以?

我見係呢個post裏邊,見到有啲人問係咪有啲乜嘢一定唔做得,我嘅答案係,任何野都做得,只要你能夠坦誠地承擔到後果,

做決定一定係自己去做,衰喺自己手上邊,永遠都好過衰喺人哋俾你嘅建議上邊,你點知人哋嘅意見一定啱,你嘅決定一定錯先。

你要記得,

去飲,最好食嘅餸永遠你唔會記住,最難食嘅你可能成世都記得。

當你覺得好痛苦嘅時候,係咪代表你成段時間唔開心嘅嘢,可以無限延伸無限代入。

我會盡可能地講一啲我認為你哋需要知道嘅意見,並且係長遠而有效。

我認為你有機會喺某件事仆街冚家剷,
自自然然我唔會同你講,你究竟16歲同緊呢個拍緊拖既會唔會開花結果,係咪真命天子。
我一定會揀前者同你講。

至於一啲對玄學上面有興趣,我見到出邊都有好多巴打有開相關類型嘅post,可以去嗰度詢問,

又或者直接洗啲錢出去上堂,
千祈唔好有個錯誤心態,
就係我俾錢人哋同我計我嘅八字,佢寫個運算方式俾我咁我就學得到。

我相信120%,前提下佢嗰套理論係有效,
佢寫得俾你睇嘅全部都係啲大路嘢甚至係魚餌,
有效嘅資料同資訊佢絕對唔會透露出嚟,
因為呢個係佢嘅謀生技能,
,甚至係佢下一個項目做教人八字嘅一個資源,

等於你開檔好好食嘅嘢,你有個秘方,你會唔會周圍同人講啊?

就算教你煮都係講個配搭姐,唔通講埋俾你聽條配方點樣整出嚟咩,

有啲事情我自己經歷過嘅,或者我叫踩過屎嘅,
我都會好老實咁話俾你哋聽有啲乜嘢要注意一下,
反正我暫時冇意願係呢一行發展,
同時我亦唔依賴佢做生存。

就算課金,
你哋太細個嘅、
或者我認為你哋想要嘅嘢只係免費到問已經得嘅、
又或者你想要嘅嘢唔係我比到你嘅嘢,
甚至一啲我認為你唔應該要洗錢嘅,林林總總原因,
我都會係唔接受你哋課金。

我唔差呢啲錢食飯,所以我唔想你亂洗錢係呢方面。

但我反而會好推薦,你哋儲下錢去買我一啲貴啲嘅項目,
到你儲下儲下嘅時候,
咁啱有啲嘢你哋想買,又咁啱有啲嘢你哋要用到錢,
咁呢嚿錢咪可以攞嚟應急囉☝️

我唔介意你攞儲錢買我項目,嚟做一個儲錢嘅藉口,
有時人唔係唔想儲下錢,而係冇個目標儲錢姐,
呢個藉口同呢個目標,我俾埋俾你。
都算係咁啦。

一開頭儲個平嘅,夠數就儲貴啲,再夠數就再儲貴啲,
到時就算我唔再做批命,
都起碼因為我,而令到你手頭上多舊現金洗下。

若然純粹淨係有一啲普通問題,唔牽涉到改變,不論你係唔係巴打絲打還是淨係睇呢篇文章,

我都好樂意叫你哋放喺連燈上面,你哋冇戶口嘅就睇吓有冇朋友肯幫你哋放,

呢度會係最快趣免費回覆到嘅地方。

當然有啲古靈精怪嘅八字會係第一個置頂文章咁,我會要求你提供資料啦,
因為我真係唔係教八字、亦都唔係做教學類同討論類。

另外,如果真係有心改變一下自己嘅,入去我TG群組裏面睇吓我打嘅文章,
只要你肯客觀啲睇,絕對對你有着數,

能夠睇得通嘅,好過你搵100個算命佬洗錢,聽佢哋講之乎者也。

嚟得對你現實生活有幫助得多。
多謝樓主 我相信好多人都好感激你嘅提點
令尊健在嗎?
1998年2月15日 0920
請教事業 謝謝🙏🏻
捱到過年,嚟緊三年好啲
唔差,27歲後更上一層樓
重婚命
1996年6月4日 20:15出世
想問下事業 家人 健康
依兩年好低沉 希望可以指點下
唔好搞咁多高風險嘢
似乎令尊健康嘅問題
感謝🙏🏻一直努力但未知/未見成果個感覺真係好辛苦
有繼父?
朝秦暮楚,唔夠專注
基層家庭,20年之後再睇返轉頭,其實早運已經唔錯
姻緣也不太如意
學業一般,人生還可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞