識八字 你問我盡答3

1001 回覆
27 Like 42 Dislike
我唔用八字去回答你。

唔會有人係注定打工命,我講嘅。

唔會有人天生係創業命,我講嘅。

我當你係大老闆,你都可以夾硬話你係打公仔㗎,
因為你有出人工㗎嘛,
就算你冇出人工,你要唔要交租,就算你唔使交租,你使唔使比稅。。。

即係就算你係老闆,你都可以勉強話你係幫業主打工,幫政府打工,

假如你係有心要去創業嘅,
就算10,000個人同你講唔好,
你依然都係要做個先心息,

呢個世界永遠都係成功嘅人小過失敗嘅人㗎啦,
創業衰咗好出奇咩?

呢個世界嘅人永遠都係,

結果論成敗☝️

只要你成功嘅,你就算係爛命一條都會吹到你天花龍鳳。

我有個uncle今時今日10幾億身家啦,

失敗過無數次,産又破過啦,邊有認過輸姐,

我問過佢有冇後悔過,或者如果今時今日冇成功「返」,咁點算呀?

佢同我講真係有心做,根本係果一刻唔會諗咁多呢啲嘢,
只係吸取教訓,點去將呢件事變成功,
☝️☝️☝️☝️☝️
呢啲係人哋嘅真實意見,唔係雞湯嚟㗎,自己參考吓。

我建議你唔好問任何人關於婚姻嘅嘢,
大部份都話你唔好㗎,
如果唔係點樣有後續發展啊,

話你好嘅,你唔唔好嘅時候,你點會識得搵佢啊?

既然你決定咗今年結婚咁咪結囉,

最緊要考慮晒所有現實條件嘅情況底下面先去做。

我就永遠唔信,
雙方家庭關係唔好、兩個人關係唔好、為結而結,

係一個好日子、比超級大師算過係夾嘅八字、

而能夠忽然之間一萬八千度轉變,
幸福美滿,
兩個好似鬼上身咁樣變到恩愛甜蜜,

我覺得上面兩番說話,
比起我同你講八字,對你嘅人生更加有幫助。
Sorry
補返 1999年8月20日 12時05 大概
由而家開始你要培養用金屬水壺裝室溫水,
呢啲水你當日要飲㗎,唔係吉祥物。

呢個習慣要一直保持。

可以買細支少少。

記得要金屬水壺,唔好放熱水唔好放冰水,要放室溫水。
普通嗰啲保暖壺得唔得㗎多謝巴打過咗咁耐都幫下我
為人唔講情面,
自私自利基本上都唔會太過得罪你,
內心多變,
喜惡無常,
越係咁樣,你越要塑造你光明正大嘅形象,

為自己冇錯,
但如果擺到出面就好大問題。
希望係我同你講呢個時候你已經修成正果,

睇落處處機會處處財源,
實質就睇到食唔到,食到留唔到,
最慘嘅就係睇都睇唔到咁就有問題。

你呢個要結合職業去睇先至比到意見,

但永遠不變嘅就係,有啲錢留唔住嘅,
你就要大方啲俾出去,
大方啲係人哋覺得大方唔係你覺得大方,
最好造成錯覺係你去幫佢甘比,
而唔係迫於無奈咁比,

喺邊一度都係咁樣。

講完比就要講對象,

盡量洗嘅錢同你工作事業上邊有相關連,
即係真係對你事業工作有幫助,

咁樣嗰嚿錢最後先可以返到去你手上面越滾越大。
我係順序回覆落嚟唔關事。

可以啊,但係因為你成世女都好難走得甩,買個細嗰啲、輕啲,
記得要飲就得啦。

唔好睇小呢樣嘢,佢會令你改寫人生。
走得甩咩有咩痴住我啊
你認真定講笑啊,
見你細路女怕你諗埋一邊,解釋一下。

走唔甩嘅意思,係你要用呢類型樽飲水,
用,好過唔用,甘解。
之前留過 但好似miss左
我用追故搵返,見你冇用到推文,所以通常我都會飛。

而家個進度先去到三百九十幾,覆到你都太耐啦。

你嘗試去群組度睇返我打嘅文章,
我記得有一篇係有講官非,

你可以去睇吓,可能對你有決定性嘅幫助。

至於比方法我就唔會咁樣喺度比,

比方向你喺TG文章應該就攞到個重心。

同埋你出世年份嘅生肖去對沖太歲,
其實唔係你想像中咁黑仔,
所以唔好自己將個信念加強,

人要搵開心嘅嘢、幸運嘅嘢,已經唔係一件容易嘅事,

何必要搵一切嘅理由去做加強自己黑仔嘅理據。
1994年2月17日 15:20
問事業姻緣,移唔移民好
thx
㩒咗不推文🙏
其實我睇到你嘅問題我係想飛走咗唔答㗎,
但因為我之前太忙你係我咁啱回覆嘅第一個,
講少少,

唔好話你今年30歲,
我當你今年60歲,我答你實會有機會,
唔係安慰你,

我問你一句,
任何人只要肯買六合彩,
佢有冇機會中六合彩頭獎?

你答完呢句再問埋點解,咁你就搭咗你自己嘅問題。

飛機師都去送foodpanda啦,
你做旅遊業咋嘛,有啲乜嘢咁難斷捨離?
如果唔等錢洗嘅咪當放個長假囉,
如果等錢洗嘅,
我話唔得,咁係咪喺度等全球疫情忽然之間冇事呀?

人喺迷惘嘅時候會做好多蠢事,
但呢種蠢事,千祈唔好影響到自己嘅生活,
我呢度就比較豁然啲話俾你聽實際情況,

任何一個牽涉到金錢嘅或者有衍生工具,
你直頭開咗條中路俾人入,
絲打一定要小心啊呢個。

講完耶穌講返玄學,

我就唔係好信你份人會容易中招,
但生活迫人冇人夠膽講百分百,
所以上面嗰幾支預防針打咗落去就會安心啲。

你份人本身就比較難啲大改變,
尤其係一啲暢順咗好耐嘅嘢不論事業愛情,
難,唔代表改變唔到,
睇吓佢逼到你去咩地步啫,

呢個疫情教識好多人要兩隻腳行路囉,
尤其係啲喺疫情前搵得比較犀利嘅,
倚賴旅客嘅,

依家唔係打機轉行係咪做唔得返先?
或者我哋唔好講轉行,
我哋講加多一個行業落去做,
或者叫打多一份工咁你會唔會舒服啲啊聽落去?

今年你會有無限咁多嘅idea,好似有好多好有諗法嘅情況發生,

甚至可能有時候一發不可收拾,
如果太過強烈嘅甚至有機會影響到貴人之間嘅關係,

係一個屬於有好強大考驗嘅一年,
考驗唔源自於痛苦嘅生活而係源自於內心嘅煎熬,
呢種煎熬如果外發就會影響到好多事情,

我唔會叫你心靜、又唔會叫你睇定啲,
我只係想提醒你一句,
你最重要嘅係有靈活運用嘅思維☝️
同冷靜清醒嘅判斷☝️

呢個係你人生中不能缺乏嘅元素,

只要你拎住呢兩個做核心點你做任何事情都可以。

下年會跌錢,但要跌得其所,
只要你唔好失心瘋,
把握喺手裏邊,
呢種跌法可以為你帶嚟幫助。
如果你人生中有任何個階段忽然之間想去搞基,
你一定要千萬要小心,
代表你運勢跌到一個點,

當然你直情走去搞基件事就另外一種睇法。

若然想婚姻好,唔係講緊拍拖周圍食女嗰啲,

你真係要睇心,唔係叫你講,係叫你睇,

如果唔係你都幾麻煩。

我同你講一定要做足安全措施,如果唔係真係好容易會有性病㗎你。

你係性病易有體質。

搵個乾乾淨淨嘅,對方作風正牌啲嘅,踏踏實實一齊。

純粹賓州痕就走去打飛機,
唔好害人害己,

保重啊師兄。
己巳年 丙子月 乙巳日 乙酉時
想問事業愛情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞