識八字 你問我盡答3

1001 回覆
27 Like 42 Dislike
唔明咩叫做學業運?
20歲女啦喎,
仲要話下你讀書得唔得?
20年人仔應該多少心裏有數。

大個女㗎啦,
要衡量究竟邊啲適合自己對將來前途有幫助,
決定咗就努力啲。

我唔認為你份人需要咁迷惘。
應該係話你唔應該咁迷惘。

最緊要唔好鑽牛角尖就得啦。

你問嘅係愛情唔係姻緣,
睇唔到有啲乜嘢需要好頭痕,

拍吓拖拍吓散拖對你嚟講唔算係啲乜嘢,
當然對方夠唔夠醒目叻仔,
又要滿足到你面子上嘅要求,

咁就睇對方本事喇,

但我自己就希望你能夠搵返個實實在在,
唔係所謂嘅叻仔,
而真係有智慧,踏踏實實拍拖結婚啦。

我都想你搵得啱嘅就早啲結婚,
對你都不失為一件好事。

正所謂家有賢夫,你先可以放心出去搏殺㗎嘛,
係咪好似性別掉轉咗😂

我冇講錯你都冇睇錯,

記住揀番啲踏實得來,有智慧既人,
真係要有張列表逐樣對資格,
你真係要食內涵㗎,
唔係純粹個殼,同所謂嘅轉數快

只要你向着呢個方向做選擇,
自然你就能夠避開咗所謂命運裏面惡趣味。
你好
00年8月23日 9:30 女
想問感情、學業、事業同父母關係
感謝大師
想問下紫微野~
想問如果之前俾ex迫婚但冇結
而家個伴侶係咪睇子女宮唔係夫妻宮
99年8月24 中午1:30 男 想問事業
01年6月17日 14:28 女
想問會唔會睇到家人健康
同想問下愛情、事業
初學想試下,樓主唔好介意

辛金人, 我估你應該比較瘦, 樣貌中上, 有桃花, 多人追, 不過感情運就麻麻地, 好早就拍拖, 今年如果拍緊應該會分手, 將來我個人會建議搵年齡差距大既人一起,

你本身比較多小人,是非, 特別係黎緊28歲~37, 不過28~37歲會行好運, 搵錢好好既十年, 要把握, 有驛馬, 應該成日周圍走, 或小同家人相處, 唔好投機賭錢基本成世都差

唔知你有冇紋身, 多病, 或打針, 身體應該比較差, 而父母方面, 流年比較差, 小心父母健康, 不過你有粒天德星應該可以逢凶化吉

今年係難過, 加油
戊土男, 土多, 身形應該比較大份, 個人應該比較固執, 唔認輸, 兩重性格, 問事業的話, 本身都應該唔差, 有貴人相助, 但今年事業沖太歲, 應該會有轉變, 1係比人炒, 1係就轉工, 感情都係, 下年應該會洗大錢, 但到2024年應該會唔錯, 會上一上位
樓主hello
2001年5月25日 早上6時03分 女
想問下事業同愛情
謝謝
準左9成share左比朋友 佢都想指下路
01年9月9日 7pm
Ching有時間的話麻煩哂
問愛情事業
試試看 未必準

乙女 弱木 個性比較急 直腸直肚 好勝心強 不甘寂寞 但無咩真心朋友 應該六親感情都唔太好 希望父母無離異 如果唔係感情都不太好 特別係26-30歲 比較波動 同樣都係一生多小人是非,身邊都多有錢朋輩

事業方面 今年其實都無咩特別 應該都ok 但我覺得今年同上年應該發生過但下年就比較差 應該都會轉工或搬遷,不過去到31歲左右果十年應該事業會有好既發展 好好把握
丙火男, 積極好勝, 自專心強, 但都算仁慈, 心地好, 應該都幾有才, 家庭小康, 不過之前12歲到21歲幾辛苦下, 27~31果時都唔係太順利, 我估計你應該都係老闆, 或做生意命, 靠口搵食而且都搵到下錢, 上年開始的十年應該有貴人相助, 不過就合左個唔太好既局, 覺得會難捱D, 應該去到41會好好多, 加油, 大器晚成

感情方面就麻麻, 雖然桃花運都OK, 但就比較難開花結果或多嘈交
下年應該機會大d
母親非元配,仲有一弟?
姻緣一般,事業ok
唔係
師兄可以睇我嗎?
1999年2月16日 早上07:55
想知自身財運同感情如何。唔該你
事業上興趣係創業個邊,唔知岩唔岩
性格帶點優柔寡斷,未必識合創業,而且容易受親友所累。
多謝師兄贈兩句,
都覺得自己有啲優柔寡斷尤其是愛情方面,
受親友所累此話何解?
唔知係咪因為屋企人都創業所以細個開始就受到影響,
咁未必岩創業既話有冇話適合咩?
最緊要有錢想自己
Hello 樓主
女 01年8月26 中午12:12
想問下愛情同事業
希望樓主有緣睇到la 唔該哂樓主
補充番呢家有拍拖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞