識八字 你問我盡答3

1001 回覆
27 Like 42 Dislike
2021入咗新大運
你早運較好⋯⋯
咁唔問移民了問埋事業呀thanks 輕推
巴打,其實略懂或者對八字有研究之後,睇得明或者略為了解左自己條命之後,如果發現自己條命唔係太好,即係例如見到五行唔夾又可以多衰,病,絕,點樣面對果種感覺,會唔會有且過嘅feel

Thanks

唔該哂巴打
你期望點樣八字教你如何同人相處呢😓

唔會同你跳完大神之後,
你性格、交談、人生觀念完全改變個喎,
忽然之間性情大變,你諗吓都得人驚呀,
理性啲看待事情。

就算份工作幾咁開心都好,我相信冇人鍾意返工嘅,
若然覺得工作環境唔適合自己,不妨轉變一下,
有時人夾人,當然最緊要係由自己着手,
大個女㗎喇,見識咗咁多要識得發揮。

你個人生充滿着一定嘅困難同挑戰,
再加上你份人正式一碌木,
正常人去到10見到唔對路就識得轉軚,
你就分分鐘要人地講到出口你先知道唔對路,

你其實都已經搵到自己個死症喺邊度,
不妨嘗試改變一下,
你又唔係拍戲裏面嘅角色,唔需要人設㗎,

再加上你啲款,改一改個思維、同改一改個交談手法,
絕對有條件扮豬食老虎,

點解唔嘗試將自己嘅優點無限發揮,

將自己嘅缺點慢慢轉化?

有啲人覺得你呢類型嘅人需要俾人狠狠咁雕琢,
大刀闊斧咁樣去劈落去,
感受人情冷暖然之後先有一番作為,

講得上面呢番說話嘅人咁風涼,
係因為俾人哋大刀闊斧咁樣屌柒既,唔係佢哋,

我覺得呢啲係垃圾廢話,

順風順水唔好咩?

你只要睇得明我上面講嘅嘢,
以後能夠可以轉化到你自己嘅行為態度☝️

咁自然就唔需要再俾人用斧頭劈,又用電鋸㗎,

享受一啲,我睇到都覺得笨豬嘅命運。
下年係大關口
農曆年之後,轉季要留意
過咗農曆年之後,應該會轉工
推一推
推一推post thanks巴打
小推
巴打你好
我93年12月25 中午12點幾出世 覺得個人唔太好運
想問下嚟緊愛情事業會唔會有突破
2022 年 人際關係會幾好 其實正常黎講工作同財運都係2022 好左好多 呢年都可能會識到異性 把握下呢一年
2017年後,發展受阻?
壓力山大,今年直頭晦氣
異姓孤兒,daddy issue?
03 12-18 大約早上10:00 分手吵架階段 有機會和好如初嗎?
乜嘢意思
醒目,如果你完全唔推文,我會唔覺意唔覆你。

其實唔需要睇八字啊,

你嚟緊搞小生意,呢個嚟緊可以聽日,又可以係你未死之前,

咁只要你不斷總結失敗嘅經驗,總會有成功嘅一次㗎。

除非你做完一次衰咗,以後都唔掂啫。

咁我若然同你講冇得發圍,以後都唔好做生意,

你會唔會咁聽我話 一世都唔搞啊?

既然決定咗去做就唔好問人得唔得,

氹你得嘅,你輸咗,叫邊個賠俾你啊,
睇死你衰嘅,咁你係咪肯定你自己可以贏一世先,
只要你有一次稍為衰少少,我都係應驗。

等於我話你幾多歲有個劫,
又話你點樣衰法,

我可以同你講係百分之一千中架。

因為冇人係會贏成世,
亦都唔會有人有一年365日,一次損手爛腳都冇,

所以自己決定咗去做嘢,就盡力去做好佢,
既然都預咗去洗頭,你唔係怕濕啊?

只要你嘅目的係想成功嘅,唔係純粹想聽人安慰,
你睇得明我上邊呢番說話,好過你問任何八字。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞