識八字 你問我盡答3

1001 回覆
27 Like 42 Dislike
多謝 我會努力
應該幾好命水,唔駛擔心
1987年1月31日 22:45 男
主要想問事業,其次問姻緣
並唔係迷惘而問,好堅信自己制訂既規劃一步一步實現緊,但多聽無妨,相信係玄學方面有另一番意會。
謝謝你
你令我破例跳前回答你,並且我會置頂一段時間。

利申左,我非常欣賞你嘅取態,免得下面內容會產生疑問。

由你嘅字裏行間裏面我見到你濃濃嘅自信,簡直係帝皇式嘅態度。

但我唔認為你需要多聽無妨,亦唔認為你需要有另外一番嘅體會。

反而我會支持你一如既往地相信自己,

要委屈自己接受任何有機會衝擊自己嘅意見,甚至連奉承嘅意見,都唔需要理會。

我當期時係一個完全唔相信命運嘅人,係直情唔信,
更加唔會自己主動去問,
或者有啲大師過嚟同我講,仲要係唔收錢嗰隻,勸我聽,我都唔會理。

咁事實,我冇辦法可以堅持到,所以走咗去學,點知又有效果,所以嗰個時間我係信命,

到後來我發現原來有方法可以改變到,
我就開始唔再相信命運。

我會將我自己評價為一個外掛製造器,
課金嘅,係直接使用外掛,
免費諮詢嘅,係睇住份攻略打機。

但我講明唔接受你課金,當我自大啲咁講,
我唔想你放棄咗初衷。

但我反而想睇,由頭到尾,堅持到唔相信玄學嘅人,到底係最後點樣,
希望若干年之後,好希望你能夠打篇文章記得@我,
因為你做咗一樣我做唔到嘅嘢。

任何關於你嘅查詢,我就唔會開命盤睇,
甚至我希望你以後都唔好再主動接觸呢方便嘅資訊,
反正你都唔在乎,所以唔應該俾佢影響到你。

相信自己,任何嘢都係有人去做,
只要人唔出錯,同埋有足夠嘅強大,理論上係唔應該比任何野可以影響到,
除非係軟弱中扮硬正,到命運嘅碰撞嘅時候先至會斷。

亦都唔好再聽人講有什麼另外一番體會或者接納其他意見,

呢啲大部份都係搵食嘅,
或者佢哋有種莫命既使命要維護玄學嘅情意結,

偏偏呢兩樣都對我做吾到影響,

所以我會言得由衷,直接同你講,唔好再掂喇。
多謝你既回覆
今次唔係我第一次請教玄學師傅
相比起同我講"我可以做到的"或"你要再努力D就有機會做到啦"
你既內容真係令我有一番體會
一個玄學師傅叫我唔好相信玄學
其實答案就係我自己本身
既然我已經有答案又何必去問
謝謝你

幾前年其他師傅講我會做得到我既目標
呢一刻既我的確達成左當時既目標
但我唔覺得命盤成就了我
而係我本身就係命盤

我仲有更多目標
約定你若干年後@你話知我過成點
首先,我冇叫你唔好相信玄學☝️

唔透過玄學亦都做唔到改命、導向,

我喺裏面亦都獲益良多。

而係你本身唔相信,我叫你繼續堅持你自己本身嘅理念,

我係好尊重每個人嘅選擇,

有啲人明知係難行路,但佢有信念繼續向前行,
我都依然都會尊重佢哋嘅決定。

等如我見到你嘅取態咁樣,我都好尊重你嘅決定,無論呢件事係對定錯,無論可能對你造成乜嘢結果,
始終係自己選擇,就算衰,都係衰係自己手上面,無怨無悔。

呢個世界好多人總有無窮嘅自信,覺得自己係主角,我會認為開心就好啦,我做唔到姐,唔代表人哋做唔到嘅。

不再作討論。
師傅 你好

小女 1988年10月11 19時
想問 適合向玄學發展嘛?

謝謝你🙇🏻‍♀️
男 1999 年9月3日 19:45 單身
想問姻緣同埋財運
5-6 am ?
路過見到呢個置頂,忍唔住留個言

小弟由細到大都係得失心勝負心極重,做所有事都以為付出左就一定有回報,唔理事倍功半,決定左嘅事都死衝爛衝,做得到做到完美為止。咩都想要用實力壓制身邊人,屋企成長環境唔好,資源唔多,就偏偏要用最少資源做到人地做唔到嘅野。

到上年終於因為呢個心態,情緒心理問題終於爆煲。係我崩潰邊緣識左個信佛嘅師父,佢教我睇紫微同人生觀。 有時D嘢緣份未到,無論幾努力都冇用,盡人事聽天命就好了。係你嘅就點都會係你嘅,唔係你嘅就點都唔會得到。

可能叫化解左自己嘅戾氣?而家係會相信玄學相信命運,選擇係適當嘅時機先做適當嘅事,一切隨緣不強求,順住天時地利先順水推舟去做啱嘅事。玄學令我相信命運、相信運勢,我會當佢係一個睇時機做事嘅工具,但深知命盤睇7成,剩低30%係行動同選擇。

而家過得比以前快樂,同埋心理壓力同負面情緒(焦慮脾氣抑鬱)都少左好多,成個人好似放鬆左,一切隨緣,想做果件事就選擇睇命運借力打力。

95年10月31日 晚子時 (定盤前嘅八字)
95年10月30日 早子時 (定盤後嘅八字)

想知道自己係事業上,未來係外地會唔會有一番作為?
(好奇自己未來係點樣、呢個暫時係我唯一生存嘅意義… …

謝謝師父
2020 2021 你官運都麻麻 所以對你考唔到試都有d影響 同埋女仔官運代表異性 咁當然異性緣都會差 2024 對你會有d改善既
上個post #999

健康壽命一概唔得。

我唔會叫你唔好衝動,亦都唔會叫你袖手旁觀,更加唔會打擊你嘅熱情同熱枕。

但我想提你做任何一樣野嘅時候,必須要理性思考左得失先,開一個類似保險絲嘅下意識模式,計較得失,若然你覺得你承受到個後果同的確值得去做,你先至去馬。

而且做得精明啲,做得醒目啲,做得走精面啲。

有時你自己唔覺,有時候過分嘅表達,係會令人產生反感,造成對你嘅無形中嘅阻礙,俗稱嘅小人,
陽光,同口不擇言,係一線之差嚟嘅咋,我依家喺呢度提一提你,只要你肯接受,慢慢諗清楚,
對你來講修正難道應該唔太大。

你2023年轉運,變咗做你近年會有少少反覆,多啲變化姐,未必好未必壞,詳情可以睇吓TG嘅文章。

有啲乜嘢搞作同有啲乜嘢做嘅,全部安排喺2023年,做開始,
個概念等於,你喺個好月份send CV,未必係呢個月收穫到,份工可能三個月之後先做,但係send CV呢個動作,就係呢個好月到做,咁你可能得到嘅收穫可以跳幾級。

做任何行為之前,喺腦裏面轉三次,散性d思考先好做,將會係你盛世人不論係好運還係衰運裏邊必須要做到嘅嘢,
做得到你會跳一格,做唔到你就一直喺度打轉,不斷上山落山,到頭來得場空。
係健康壽命一概唔答。讀寫模式出錯,唔好意思。
巴打 我最近都研究緊8字
但唔太清楚點先為之假從財格
想請教請教

月支有財,天干又透出財星
偏印於天干虛浮
但寅午化半火局
地枝多餘氣正印扶

咁算唔算係假從財
定只係正財格?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞