識八字 你問我盡答3

1001 回覆
27 Like 42 Dislike
唔好意思樓主,打錯左
唔緊要,你同我講,我會返睇👍

基於第二個問題,我唔開命盤同你回答,

官非嘅定義非常之廣闊,輕微到你隨地吐痰,要罰錢,其實嚴格嚟講都叫官非㗎。

嚴唔嚴重,就更加無從可考究,
話俾你聽唔嚴重,嚴重咗,就話你做左衰野。

話俾你聽嚴重,
真係發生你會當我生神仙,順便洗吓錢,

點不知你又冇事喎,
咁就同你講,因為如此如此,你避開咗喇。

第二個答案基本上係無敵㗎,比着你,你覺得點樣答?

我咁樣講完你心水會唔會清啲啊?

你都已經35歲啦,做任何事應該有前後鋪排,
要犯法要有官飛,都要有位俾人入,

你屋企都冇火種,
如果係因為隕石撞落嚟,
令到你火燭你都認命啦。

你條命,大範圍咁講呀,
到現時為止係細個嘅時候稍為舒服啲,

跟住都係幾啖屎,就有啖砂糖咁,

仲要嗰啖砂糖唔知幾時有,你又食唔食到。

原本等九運過嚟你應該好啲,叫開始有轉機,
點知你41歲又轉大運,

進入咗一個神之狀態,有運冇機會🤦‍♂️

我冇打錯,你都冇睇錯,
如果睇唔明嘅,
到時你自己自然會明㗎。

俾個貼士你,唔好咁多古靈精怪嘅諗法,
應該係話九唔搭八,唔貼地㗎,

若然冇辦法可以控制到,
就用你嘅行動同能力將呢啲天馬行空嘅諗法,
實現出嚟。

自然會有大大作為。

但對於你呢份人嚟講係有啲困難,甚至係好困難。

借黃子華一句對白,

做事可唔可以急屎咁樣,
唔使下下都要人叫。

你睇得明上面呢句對白,係冇用㗎☝️

你係要做得出,做得到,先至可以扭轉到。

多謝師傅指點
幾十歲人嗰度,我主要係指處事方法,

每個人喺唔同嘅時間點,一嚟係大運,二嚟係流年,再嚟係流月、流日,

每一刻都有機會碰撞到啲新火花出嚟,所以性格上面你可以咁講,

但命水上面你唔能夠咁講,喺我嘅世界同眼光,命理係積極嘅,

可能就係喺某個時間點上邊,
你隻腳指尾痕,
走去買咗張六合彩中咗頭獎呢?

又或者你忽然之間頓悟左改變晒你成個行為?

100個人講同一樣嘢,只要唔發生就唔係一個影響。

同樣地佢哋唔講,亦唔代表唔會發生,

你而家咁樣入晒腦,
會好容易出事☝️
所以點解我唔再點評落去。

而係迂回一啲叫你小心做事。

呢個世界黑仔,可以不停咁黑仔落去,甚至會招惹衰運。

而令你持續好運,需要嘅力,比起衰嘅嚟得困難,

咁點解你一定要喺呢一個圈圈度打轉?

只要你按照我上面講嘅凡事小心唔好俾人抽後腳,

佢個結論就係安全囉,

同你不停咁去諗或者搵原因去證明你會中招,
或者點樣叫做運作都唔中招,

你覺唔覺有少少似是而非,

以我嘅提供嘅方向,會唔會相對好用少少?

至於你提到嘅掌相,我唔認為作為一個好大嘅參考,
佢講性格會比較準一啲,
而唔係推斷你嘅未來,

至於點解,我曾經喺TG群組有講過,有興趣就返睇返。

既然你再三提到你膽小怕事,

我可唔可以,

將你歸納成,

你係會比較見微知著、做事細心小心,

既然你有咁好嘅先天性格條件,再去加少少動力同行動力去做事,

講緊嘅行動力,唔係衝動啊,

即係有一個冷靜嘅大腦,同埋有力嘅手,

呢個係唔少有作為嘅人,應有嘅先天硬性條件,

有時事物有兩面,睇你點運用嘅啫。
多謝師傅再指點, 我會消化下再好好思考下
男新曆2002年10月31日凌晨點幾
想問事業、姻緣
唔該曬 師兄
用咗不推文 唔好意思巴打
輕輕一推
推~
輕輕一推
女,1995年1月20日 上午8:33
想問事業,同埋可唔可以同另一半做生意?
感謝大師
女 1993年7月9日 1:30 am

想問事業愛情。謝
你冇男定女,我唔識睇。
你TG影你身份證嘅出身年月日俾我,
我答你。
辛苦係辛苦㗎,咁又點啫,
你唔係怕牙ma,
我對你有啲期望喎,

媽媽仲健在嘅,要當佢神咁拜,
同佢關係唔好嘅你就諗方法同佢變關係好,

多啲同佢食飯,多啲買嘢氹佢開心。

既然你同佢本身關係好好,你就要再加馬。

你就好似發現你哋關係越好,你嘅運程都會越好。

我好建議你做裙腳仔,都好建議你做媽寶。

我指嘅係關係上邊,
頭腦、分析、思考,當然要獨立啦。

你好咬緊牙根,
喺呢10零年裏邊,儲備好晒你所有彈藥、知識,
好似超級吸水海綿咁樣做定準備,

如果唔係到時天降大任於斯人,
你擔唔起,而錯失機會,唔好話我冇提醒你㗎。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞