識八字 你問我盡答3

1001 回覆
27 Like 42 Dislike
當年有事.
父親吧?
工作是音樂相關的?
係父親 但工作唔係音樂相關
大師飛左兩個
唔開八字搭你,

你而家同個男朋友點樣,你自己唔知嘅咩?
你係當事人都唔知道,第二個邊個知啊?

如果我話俾你聽唔好,咁你係咪即刻分手搵個好?

如果我話俾你聽好,
佢忽然之間叫雞飲酒打老婆齊晒,
咁你係咪一世都唔離婚啦?

你咁樣出到去啲人咪順着你嘅話題係咁講落去囉,
你問得即係有疑惑啦,

有疑惑,即係代表好極都有限啦。

曾經有一對兩公婆,
不論係生辰八字,定大運流年撞到蹦蹦聲,

直頭可以做八字案例,

咪又係兒孫滿堂,白頭到老,仲事業發達添,
佢個仔同我講,係有頂嘴啊,
但實質恩愛到不得了,

未拍拖之前呢啲問題可以問,
拍咗拖之後,你應該選擇諗吓點樣經營,

若然第二條你出現矛盾,
即係代表你喺第一條嘅時候冇考慮清楚,

仲有嘅就係你俾個身份證Number比人哋,
人哋可以查到你六親,
甚至你老公,
但冇可能查到你男朋友,

所以你比你自己個八字出嚟,點樣可以睇到你男朋友呢?

男朋友,你可以有100個,係同一時間,
點樣知道你邊個打邊個,

老公只能夠有一個,當然係合法嗰啲啦。

耐心啲諗吓,唔好嫌呢啲老土,睇得通透,
遲啲會俾人呃少好多。
好彩你有補飛,如果唔係我又飛咗你,

成個人生裏面唔缺乏男人啊,
當然,啱唔啱你食就兩睇,

但如果你唔學識傻白甜或者綠茶表呢啲內功心法,

你嘅戀情或者係婚姻都會好坎坷,

我係好建議你去睇韓劇,或者啲愛情劇,
學下啲綠茶,中和一下你嗰個剛強嘅性格,
自己知自己事,

你好鍾意同你有共同點嘅男人,
又或者嗰啲共同點係潛在嘅,

但我唔希望你淨係考慮呢方面,
咁樣代表你哋兩個硬碰硬嘅機會率高度一個點,

就算互相喜歡,都非常之困難攜手到老,

兩把硬梆梆嘅刀撞埋一齊,最後都會有一把會崩咗,

我希望你擺多少少係佢錫你,
仲係有少少唔係好合理嘅鍚,
即係有啲控制性囉,
同埋豁達少少嘅男人身上邊會比較好啲,

當然你鍾唔鍾意俾人管,
又或者鍾唔鍾意人哋對你嘅愛意咁濃,

你就自己衡量啦。

要自主要獨立,要踩住男人嘅頭殼頂,

有呢類型嘅思想,或者所謂嘅大女人,

你就千祈唔好踏入婚姻,結局一定唔好,
就算你包個男人都係咁講,

雖然我講得唔係特別好聽,
但係你嘅命運裏面係絕對有用。

嘗試去思考下諗吓。
呢類盤,古時會係過繼俾親戚咁樣
大概要離開家鄉發展會更好
但有冇話做咩行業好啲好煩惱自已適合做咩..
文化藝術/文字工作者

你好巴打,我想問有關事業同姻緣

首先想問我轉行係咪好選擇?想由手停口停嘅職業轉做穩定啲(都係教育行業)事業大概幾時會有起色?

姻緣方面有個穩定gf, 想問幾時結婚同生bb會好啲?
婚後事業好啲,39歳吧
危險係邊方面?係指感情定健康?可唔可以有野化解
冇父蔭、冇祖業,靠自己
似乎仲有一弟?
母親非元配,工作偏向體力勞動?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞