識八字 你問我盡答3

1001 回覆
27 Like 42 Dislike
巴打hello!! 本人女,丁卯年 乙巳月 辛巳日 酉時出生…舊年轉行,事業上好多阻滯,好無信心,唔知道向邊個方向發展至好,好多內心拉扯,見工好唔順利,人生入面未試過咁無人賞識…好迷惘,求指教。想問,今次係咪轉錯行,同埋,係咪放棄香港直接去外國發展比較好呢?
首先你一定要控制住自己唔好太多嘢諗,
尤其係啲九唔搭八,
冇必要嘅內心小劇場。

面子唔可以當飯食,
莫明其怪出現嘅大佬主義一定要小心啲,
通常就係仆街嘅前兆。

你呢類型嘅人要發圍唔係一件難事嚟㗎,
但最怕你就三心兩意,
工作你要選擇一啲俾你有發揮嘅工作,
當然你可以喺公司裏邊靠表演都可以升職嘅就另計啦。

擦鞋係你人生寫照嚟㗎,
不論上司長輩阿爸阿媽,
定還是係老闆客戶,
由今日開始你要進入呢個角色啦,

你想要嗰兩樣嘢,就睇你識唔識得代入喺呢個角色裏邊。
輕輕一推,唔該巴打
輕輕一推就要用推文☝️

我順着落嚟㗎,有啲符合資料嘅我通常都回答,

但你呢啲寫甲子嘅就唔好搞我喇,仲要幫你再開埋大運,對萬年曆,太繁複啦。

睇吓邊個方便我就做落去囉,有啲你哋過份保密嘅,或者要做多好多重功夫嘅,我就唔整喇,

真係唔係好得閒,冇時間,搞太多額外繁複嘅嘢。
TGTG 唔該ching!
如果巴打睇到,想問返大路啲事業同姻緣,因為諗諗下其實做唔做得起,我都會盡力做落去,問嚟無咩意思,唔該巴打。

依幾日留咗係屋企無乜機會做到好人好事,唯有再上嚟推一推post
醒目👍
唔好浪費咗個問題,

有啲嘢自己決定咗一定要做,
你係諗吓點樣做好佢,而唔係問人得唔得,
假如唔得呢?

又或者,
10個搵食10個都會同你講爭咁啲嘢,

就係爭咁啲,你未俾錢佢,
手法就層出不窮。

任何嘢都要以自己做主導,
其他做輔助,

慢慢覆緊落嚟㗎啦,唔需要太心急。
新曆定舊曆
巴打慢慢我唔急,時候到了自然會有

再推推
六親無力,懐才不遇
43歲有一劫
輕輕一推 麻煩晒巴打!
我就希望你哋入嚟係有得着,
起碼拎到啲嘢走,唔係純粹過嚟飲雞湯,
可以嘅就真係入去Tg度睇吓我打嗰啲文章,

不論你係相信命運,
還係你相信人定勝天都會有你啱口味嘅嘢,

至於嗰啲要人幫你做決定嘅,
最好就唔好啦,
我同你揀咗,仆街嘅話你連呻嘅資格都冇,
反而自己揀咗條路就算係難行路,
衰咗,都係衰喺自己手上邊,
搏盡!無悔!
係老土啲,但我覺得應景喎。

同埋睇一睇我第一篇文章,#001☝️

有關移民問題,真係唔答啊,
裏面牽涉到計地運,唔係你隨口問,
我就可以隨便答到你嘅嘢,

就算你比齊資料我,支支整整都要搞一場大龍鳳,
我話俾你聽我咁好心機,
用一個半個鐘頭同你玩啲咁嘅嘢,
仲要係免費嘅,
然後俾你睇吓個吓眼癮,
咁大愛無私去服侍你,

我講完我自己都打冷鎮,
呢啲就真係免開尊口。

至於移民係二次投胎嘅保命方法,
喺我T G群組裏邊有,
或者你鍾意睇返之前嘅post都有。

唔好係又問,唔係又問,浪費咗問問題嘅機會,
既然我都肯同你計,亦都肯花時間同你講,

咁你又何妨花費少少時間,
睇吓第一篇文章我寫嘅小小規矩啦,

定還是你會覺得你自己係天選之人,
主角,
我會特別係咁唔得閒嘅情況底下邊,
用幾個鐘頭同你玩啲咁嘅嘢?

拜託,合作少少。

甚至當你理解,有啲乜嘢問題我係唔答,
或者有啲乜嘢問題,係你哋自己答到自己,

你會發現,你好似內心強大左👍

咁又何嘗唔係喺呢個post嘅其中一種得着。

八字我希望佢係有用,能夠做到改變,
或者我叫做追求效果。

同樣地我堅持咗三個post,我希望你哋都係有得着,
唔係嗰啲,
睇完、飲完碗雞湯,
跟住繼續返工放工,
等運到。

我都想你哋有效果地好運。
由你入嚟呢個post接觸到我開始,
我希望你哋係向好嗰方面有轉變。
轉行有啲難
對象可能大你一點點
1999年2月28日 凌晨1點

想問一下事業發展

想問個人事業同婚姻發展🙏好人有好報 唔該晒巴打
有緣入到嚟
想留個名望樓主指點下迷津
女 農曆己卯年正月二十 09:00
想問事業同姻緣
感謝你
巴打係咪skip左
hi 巴打
1995:12:23
22:30
今年除咗事業之外都好差
又被分手又破財
睇下有乜意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞