黑警show委任證恐嚇鋪頭出貨 3

1001 回覆
287 Like 10 Dislike
真 信封收到粉末嗰d都係比d麵粉你啫
dunno驚what 查what
官收到會驚嘅都係身有屎
又準備1001
hsbc成為最大贏家
大家快啲去申請
冇問題
唔好講以前,即使宜家爛仔街邊嘈架,互屌互兇你何來見過一齊告刑恐?
真呀 黑社會比人劈都唔識報警 on9的
今日開始係幾個媒體都睇到有呢單野,加油鍾SIR唔好比佢停
原來就快1001

加油yo蛇為連登帶來更多既歡樂
4個從而呀
我只係加快1001,大家繼續
yo狗好耐冇睇新聞?定唔識字睇唔到?
最近既已經有送腸仔去你班狗畢業果單
開定新post比yo蛇繼續同大家探討

黑警show委任證恐嚇鋪頭出貨 4
https://lih.kg/2800850
1. 宜家證明事主係警察,所以無虛假文書呢偽命題
2. 單單「虛假文書」要有意圖和實質行為去製造虛假文件來不合法地獲取某啲野
3. 執法者自己遇到罪案有權第一時間使用公權力,然後轉交其他同事後續處理
4. 使用公權力係睇件事有無違反法律,而唔係睇發生係邊個人再決定用唔用
5. 事主從無自稱警員,亦無引用法例或自稱以警察身份命令賣家做野,否則將其拘捕
6. 單純展示委任證而無作出行為犯左乜罪?
7. 正如大律師所言,單純「刮人」或「睇路」未能構成刑恐
8.店主一睇到一張無名無相嘅委任證就直覺以為對方係警察 呢個主觀感覺如何論證? 每個人睇張相都有唔同感覺

結論:比盡咪行為不檢,send 左張有委任證嘅銀包,令對方誤以為想借身份行方便
因為畢唔到業係一個「指明的不良影響」姐係我叫你睇路 同叫你睇路唔好撞到我打死你 已經係兩個意思
yo狗既意思係黑警身為紀律部隊行為不檢緊係當食生菜啦
不過又有邊個做狗唔係行為不檢
所以呢單已經係小事
我從來無話佢無錯 但我認同佢係走精面 醒目地避開刑事行為 同一時間又能發泄到自己不滿 達到目的
如果佢係濫用到職權 就唔叫避開到刑事行為
yo蛇我哋係post4等緊你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞