黑警show委任證恐嚇鋪頭出貨 3

1001 回覆
287 Like 10 Dislike
咁拘捕店主反國安法未
姐係言下之意 如果執法者中伏可以自己拉人 但就唔可以放狠話警告人?
原來納稅人可請公僕幫忙催單!?
咁點解唔成張show出黎 又要show一半先 市民可以懷疑佢冒警?
呢個問題前面已經講左 自己追
即係可以為左唔洗咁煩,就可以show pass做任何野?同當年梁特首太太要特殊待遇入禁區有咩分別?重有,識唔識嘢關show pass咩事?show pass又代表識啲咩?而家係普通交易,條友又無講出相關的專業知識而去show pass,我睇唔到邊忽證明自己係識嘢。
你食環食飯等得耐無端端show個pass岀黎然後話一係而家比飯你,一係你睇路,再唔係刮你岀黎,咁樣唔係濫用職權?咁唔係恐嚇?
本身恐嚇就已經包括用語rude架啦,你up咁撚多做乜春,自首啦,你啲假鈔keep好啲呀
消費者去海關或消費者委員會調解 就係揾緊政府催單催錢 追討權益
條yo9以為自己眾人皆醉佢獨醒
又會成班肯覆佢
大蛇唔出嚟澄清即係任用啦
係呀 佢都有份納稅
佢都可以同其他納稅人一樣 經正常途徑追討
咪跟其他人一樣做法囉 刮咩人 show咩pass
其他納稅人有無得刮人

又"中伏者"?
1星期內出貨 2日未收到就係中伏者?
又"如果"已比錢好耐? 係你又唔講? 唔係要提人呢間黑店咩?
咁納稅人能否請警員借出資源幫忙催單?
所以我咪問你係咪希望佢地自己中伏時就唔好動用政府資源同公權力去處理 因為佢地係公僕 所以明明自己解決到都要交比人做
首先呢 張證唔可以叫做佢嘅私人資源,而係身分嘅象徵。
佢依家係用緊佢執法者嘅身份催單。撇除依樣嘢係屬於私人交易,佢係用佢執法者嘅身分’叫’店主一係今日交收,一係刮佢出嚟

因為係用執法者身份,証明到佢有能力刮佢出嚟。
就算唔係恐嚇,都係威脅,仲要係用執法者身份威脅。

明未
其實如果佢認為嗰個店主已經犯法,佢應該就直接報警叫同事做嘢,仲警告啲乜嘢?

如果警告完得到佢想要嘅嘢就唔繼續執法行動嘅,咁咪代表佢就係恐嚇囉
如果牽涉走數 就詐騙 所以通常報晒三面
放狠話警告乜柒呀又
警告有犯法 會面對法律上後果無問題
要拉人封鋪你咪跟程序做囉
刮你出嚟 唔好玩野 個implication係一樣?
‘放狠話’ 係唔係警察守則教既? 唔係既就代表係公器私用。 如果連自己嗰行規矩都唔守仲做咩紀律部隊? Case Close 無討論價值
睇黎你無睇清楚 人地店主無顯示幾時收錢 雖然事主都無講 但唔可以排除
改左名做無紀律部隊好耐啦
我幫佢答你啦 佢話店主犯法所以隻狗執緊法喎
Yo狗今日真係帶來左好多笑位多謝yo popo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞