黑警show委任證恐嚇鋪頭出貨 3

1001 回覆
287 Like 10 Dislike
緊係得啦,上年Show 都唔洗Show ,今年有卡邊睇下

多謝鐘蛇
Show 埋律師證 仲話再唔還 就告9你 然後呢個係恐嚇同濫用律師身份
如果你無展示同埋講任何帶威嚇嘅語句咪係囉,
不如你又試下解釋下好地地影個銀包卡片位出黎做乜呀?追追下又講咩開RN又睇咩路呢?
btw…了解完未呀,平時警察FB update好快架喎
律師係紀律部隊定公職人員
你咪睇下非緊急情況下 有個人走黎show 卡邊話搜你袋 睇下你得唔得
親,律師無公權力的…不如你收皮然後去諗下fb點樣出啦
算唔算恐嚇?
yo 蛇話係善意提醒
咁佢show warrant 係純粹代表自己係執法者 識相關法律 唔好呃佢 定佢想運用公權勒令店主服從相關法定指令先? 有時啲人show 卡片目的曬命
你貼咁大段英文yo蛇唔撚識睇㗎
拍撚爛對手都要拍
好心成班狗無學歷無常識就收下皮啦
大家早晨,睇黎大家同yoyosir都好早就係度研究緊法律知識
可能佢係鍾志豪 出貓警長
撚狗咁撚
起底會發現隻狗扮中立理性討論法律觀點,但立場全部偏向政權
曬命
對話中表示…再唔寄開RN…刮你出黎,再加睇路
相信明顯係用職權威嚇多過話俾人知佢識法律
我真係好有興趣睇警察FB會點樣出呢單野
如果要話比人知自己識相關法律,只要quote相關條文就夠

洗撚show 委任證,你不如收下皮,然後自首啦
唔岀咪得

邊個話一定要岀

呀Sir做野駛你教?
所以你咪只可以上連登鳩吹囉智障毒撚
Call人封店?你老幾呀?排下隊先啦
原來咁就係運用職權 咁有個警察係街邊好心提醒呀婆唔好衝紅燈 唔想比告票你 咁算唔算職權警告?
律師就直接告啦仲show證
個警察show證嘅意圖:就係要店主寄貨
即使店主有錯遲寄貨
show證+「刮你出嚟」呢句已經係一個行為

警察行為明顯地係想用show證去達成目的
先不討論恐唔恐嚇呢個point啦,叫佢解釋點解show證呢吓都俾人盤散啦師傅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞