黑警show委任證恐嚇鋪頭出貨 3

1001 回覆
287 Like 10 Dislike
唔撚夠人嘈就係到發爛渣
狗牌先無人稀罕呀
係大學做RA,但職業唔影響我立場
yoyo蛇仲戰鬥緊
呢份毅力令人滾動
出緊糧嫁人地
如果有正係講「睇路」同「刮你出黎」入到刑恐嘅案例 你咪贏囉
岩呀, 普通人提出質疑就係問下店家幾時有貨
狗提出質疑就係叫人睇路刮人出來show 埋pass
就係咁簡單
香港中小型律師行協會創會會長陳曼琪就稱,任何人威脅其他人令到其人身安全、名譽、財產受損,而意圖是要使對方受驚,就可能觸犯刑事恐嚇罪行,在一些特別情況,有人即使說出性質看似較輕微的說話,過往曾有案例「你小心啲呀,如果唔係你都唔會好過」被法院定罪。

奶共垃圾律師咁講
你又邊隻眼點知無 唔通店主係你?
香港中小型律師行協會創會會長陳曼琪就稱,任何人威脅其他人令到其人身安全、名譽、財產受損,而意圖是要使對方受驚,就可能觸犯刑事恐嚇罪行,在一些特別情況,有人即使說出性質看似較輕微的說話,過往曾有案例「你小心啲呀,如果唔係你都唔會好過」被法院定罪。

奶共垃圾律師咁講
跟住你係咪會話 睇路 同 你小心啲呀 又好大分別
話哂毅進出身, 有番d毅力
問你咁多條問題答得果一條都算
仲要仲係講緊'有咩同個官講'呢啲垃圾答案
真係弱智唔係扮
有案例判左刑咪肯定犯法囉 反正香港每年都有咁嘅case
但唔代表你可以走去show證撻朵

咁都得既,我呢D普通市民夠可以撻朵話識人做政協/中聯辦/國安/皇軍,然後叫人睇路
你都唔會好過
責任全在店主!!
啱呀,係恐嚇呀,係濫權呀,so what?
身為新香港天龍人有特權都合情合理姐
平時警察個fb跟得好貼架,而家過左成24小時都無聲出就知根本係警察日常黎,大家都唔會因為每日有屎疴而澄清啦係咪
以後撻朵話自己識yoyo 蛇拎白卡
宜家店主亦指控佢 自稱按標準行事 無犯法呀嘛
yo蛇call馬
顧客真係上帝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞