黑警show委任證恐嚇鋪頭出貨 3

1001 回覆
287 Like 10 Dislike
一直都係睇緊YOYO SIR佢點樣SPIN,好難得可以唔洗入去匡智做義工都接觸到
睇番先發覺原來我一早BLOCK 左yo sir
唔怪得遲左咁耐先睇到
有咩直接關係,你懷疑佢係犯咗咩法?
假如條友真係行騙,受害人真係警員跟司法公正俾人呃個條友都冇權介入調查。
同你個比喻係條友打劫(確認犯罪)
同依家買波衫係2件事
前者有即時同安全威脅
佢之前講過乜偉論之前未block
一日未判刑 何來打劫係確認犯罪? 要拉都係用涉嫌行劫去拉
笑撚死 仲要不斷用「佢」去講
其實yo 蛇講左而家香港事實出黎
就係popo 擺明係恐嚇你都可以無後果, 仲可以話自己身為執法者警告一個違法者係合情合理
俾人打劫當然可以即時拉人,叫算普通市民俾人打劫,佢有能力都可以即場拉個犯,但拉完人之後嘅調查工作,一定唔會係比俾人打劫嗰個人去處理,以免利益衝突。

你成日話個差人有公權力咁樣做,當佢真係收到店主寄俾佢嗰份嘢嘅時候,佢仲有冇去查呢單case呢,仲有冇去了解下其他人係咪都收到店主寄出來嘅物件?如果冇,咁好明顯係以權謀私啦
我唔知你係咪果個想兇人既事主,whatever,就當係第二條友

佢應該用正常渠道,例如報比消委會同海關去跟進單野,而唔撚係好似而家咁,show半邊證再兇人睇路,佢咁只會令人覺得佢想用公權力報私怨
兩邊都on9
後續工作可以交比第二個做,咁宜家佢有無話唔交比第二個做先? 另外,咁樣就已經假設佢用左公權力黎拉人, 但佢一日未開RN 都無實質行動,等同於軍裝佬警告人再嘈就拉返警署,得個講字
成件事同以下情況好類似:

星期日要去酒樓等位飲茶,人人都要等起碼一個鐘,跟住有條茂利喺個知客面前打開個銀包,裏面有幾張信用卡及半張委任證,你覺得佢係想顯示佢有信用卡所以一定夠錢埋單,定係暗示其他嘢

點知個知客真係比嗰條茂利即刻入場,你覺得成件事有冇問題?
就係佢冇正式調查先恐怖,如果所有差人都用呢種藉口話有可能會調查你,要求你做某啲嘢,你真係覺得咁樣冇問題? 佢要求你做嗰樣嘢明顯對佢有利,例如先寄出佢嘅包裹,咁樣係咪不算以權謀私呢?
因為佢客觀直接就係打緊劫
點解要拉佢涉嫌行劫就係唔想執法者做埋法官個位
避免好似今次咁show pass話人犯法從而有特權
同埋我打一段野你淨係可以係法律層面駁到我4隻字
比喻又黎喇, 又搵比喻support , 講下無實質行動又得, 我又比喻下, 好多恐嚇都係講下又無實際行動, 但又拉左

你D 比喻就好似菠羅包無菠羅, 雞尾包無雞尾咁. 但腸仔包就真係有腸仔, 你做執下有咩比喻岩用
影下自己而家咩髮型仲好啦

講咁多,yoyo
如果佢本身追求嘅野係不切實際或不應該擁有嘅權利咪私囉 如果人地理虧在先拖人數 咁叫盡快寄出咪係追討合理權益 睇邊個理虧先
同而家D冒警冒公安國安騙案一撚樣
愈嚟愈多商鋪pr搵呢單嘢抽水
yoyosir加油
到時被當comdom就好笑
講咁多,影下自己留緊咩髮型
你咪睇下得唔得囉 我就唔想叫睇路 都入得你罪
佢唔敢影自己咩髮型就當佢係popo
影自己咩髮型未啊?
程度係咪去到恐嚇係警察判斷咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞