黑警show委任證恐嚇鋪頭出貨 3

1001 回覆
287 Like 10 Dislike
yo sir今晚都辛苦 冇證冇據之下都幫佢伙記狡辯左成晚 仲差d搗破左間佢覺得佢懷疑佢應該可能係既詐騙集團 不過暫時未有任何證據

我都將自己張hsbc放得當眼啲 型棍啲先
我係hsbc既card holder你識點款待我啦?
我無話驚就係罪犯 但如果一個執法者警告一個違法者,無理由要背上恐嚇罪,宜家店主未定罪,但個警察放下狠話姐,個程度又未去至恐嚇咁勁
「開RN 同show half pass 都係警告意味」即係你認同佢「撻朵」啦,咁你講乜撚野可能佢想show hsbc card 95搭8?

乜叫「如果真係涉嫌犯法」?遲幾日畀貨係犯乜野法?後退一萬步,就算賣野唔畀貨,最多都係民事糾紛,恐嚇就明顯犯法啦,yoyo sir 。
話semi official 所以當然係灰色地帶
咁即係你認show pass係警告人啦
知我唔係普通人啦
呢個po 好好笑 咁都開到3
聽日申請定hsbc卡先
原來咁有用

當地媒體報導,《樹大招風》假冒案件的法官張潔宜表示,雖然現場發現的鈔票上標有「道具」字樣,但只有經過仔細檢查才能清楚看到。她說,這批假鈔有遭到非法使用的風險。

印住道具兩隻字都俾人當偽鈔喇
102.屬刑事罪的管有
凡任何人知道或相信任何屬流通紙幣或受保護硬幣的偽製品的物品是上述偽製品而保管或控制該物品根據本部乃屬犯罪者,則即使某人並非自行保管或管有所述物品,如該人明知而故意由他人實際保管或管有所述物品,或將其置於任何建築物、寓所、公寓、田野或其他地方,不論該處是否被圍起,及是否由其本人佔用,亦不論上述物品是否為供其本人或他人使用或為他人利益而在上述情況下予以保管或管有或置於上述地方,該人亦須當作保管或控制所述物品。

條例寫明持有都叫犯罪
佢講野咁撚痴線既
已mark名
yoyo一系狗
一係on9
yoyo sir 根本前言不對後語,自打嘴巴
無錯 係未有實質證據下可無需進一步行動 所以成日截停班飛仔時都叫人醒定啲 唔好行差踏錯
可能係鐘蛇
一陣刮哂你地出黎
但你講明要刮佢出嚟喎
想問店主點解係違法者
賣吓嘢遲咗出貨都違法
無人夠膽做生意了
完全無提到佢係出貓警長
sir乜鳩
你地唔好慣左咩都叫sir

狗就是狗
賣野唔比貨或不合理地遲出貨 可以係違反商品說明條例或詐騙
你用公權力搞私人野wo唔係出緊更截人wo 訓撚醒未呀yo sir 諗過第二個藉口啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞