黑警show委任證恐嚇鋪頭出貨 3

1001 回覆
287 Like 10 Dislike
真心請教,咩補習班會自制紙幣道具
狗賊賭場補習班
上次先拉左隻
休班警賭檔
如果店主真係涉嫌犯法 佢開RN 同show half pass 都係警告意味 比緊機會佢 唔好玩野
小學數學班 甚至幼兒園都會
又係有啲、好多人、個個,嗰啲無營養嘅詞彙囉
邊間補習社整依啲道具,使唔使用張hsbc卡嚟刮佢地
邊間銀行發行過大富翁咁樣嘅紙幣
我讀得書少 剩係得個HD
請大法律學者賜教
阿蛇係 PT 律政師? 有權唔告人?
我仲以為班阿蛇係出糧返去Hea 下抄下牌就等放工
重點係

個警察show證 令人以為佢係警察 亦準備用警權可以刮人出嚟 叫人睇路 以謀求私人利益追單

你條弱智堅持用偽鈔做類比 就唔係類比教學用途 而係類比去店鋪 或交易時 show偽鈔出嚟 令人誤以為呢啲係真錢 以謀求啲利益/交易 咁犯唔犯法呀

你究竟明你幾柒未
點解會開到3
佢有權認真開file 正如班反黑去搜場真係拉晒所有人 咪又係放生人迫人就線人
係想要有震懾力 唔係叫嚇叫咩
一定要罪犯先可以驚皇軍?
有條友話刮我叫我睇路 我一驚就係罪犯?
你嘅logic又真係無人吹得脹嘅
警告唔show完整?咁唔見得光?半張有冇法定意思 警例規定?
hsbc
哦哦,原來涉嫌犯法,都可以唔直接開rn,做返啲嘢就可以比機會,唔怪得咁多白衣人無事啦。
規定左要show埋Hsbc
希望辯方用咗yo蛇呢個point
害撚死啲伙記
如果照咁樣方式去解讀
坊間都未必會守法,所以身為監察嘅當局都可以唔理規定?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞