黑警show委任證恐嚇鋪頭出貨 3

1001 回覆
287 Like 10 Dislike
公務做係任何違法行為 如果件違法事件發生自己身上係無豁免
成件事嘅重點,就係有冇人以權謀私,佢出示半張委任證,暗示自己係差人,本來店主已經話幾日內寄出,佢出示完委任證後,便即日寄俾佢。 如果其他等緊店主寄嘅,都仲未收到,個差人可以攞到先,咁好明顯就係以權謀私啦。

成件事就算冇犯法,應該都違反咗警隊內部指引
原來佢做緊古惑仔收數佬做嘅野 長知識
最後咪又係訓斥了事
所以咪請埋一大堆不學無術但又手攬權力既廢物
連白粉都當鹽啦,恐嚇呢啲點會認
可能訓斥都冇啦
幾時有調查結果, 好想快D 等到個日驗證yoyo sir的理論
楊潤熊個仔俾人要睇路都話係恐嚇啦

呢句野出自有委任證或者古惑仔或者收數佬就應該冇事嘅
已訓斥 close file
同舊時啲黑腳擺低頂帽就要啲市民俾錢一樣,唔好同我講唔係以權謀私啦
幾好笑 多謝狗隻提供笑話
個yoyoman已經當正個店主係犯,話警告個犯係無問題

邊個話個店主係犯?按照邊條例?定係過去有相關案例?定係Vincent chung 呢個黑警或者yoyoman呢個黑警PR判斷?

啲鳩官最中意講唔答假設性問題,但呢個yoyoman就不斷假設唔同場景去合理化黑警點樣濫用職權。對自己有利就不斷做假設,對自己不利就叫人問個法官。

點解黑警咁撚過街老鼠,真係多得呢啲垃圾PR唔少
本身諗緊點解呢個po可以開2開3
㩒入嚟睇先原來鍾蛇入咗嚟
唔怪得啦
但角色有衝突,因為佢係victim,覺得被騙,咪去報警處理。而唔係話我show 張狗牌,叫人睇路
唔好問啦,條閪種咁小學雞,佢大不了咪話"影下唔得既","想影個銀包"之類
呢啲垃圾condom
可能有人間中震怒揸正嚟做
(不過好似暫時未震怒)
呢啲柒嘢不嬲都係各公司pr好材料

hsbc應該搵yoyosir代言
玩到個個都走出黎抽水,高層唔震怒下好無飛屎喎
現實係唔會show
委任證只會係網上出現
公權力係限制違法事件,法律授權一個人對違法事情行使公權力,但唔可以行使係自己遇上的違法事件,呢個咪有真空權力,係唔合理,否則自己比人打劫時無得show pass 拉人係好on9
以前D人成日話有牌爛仔, 呢個就係個個牌?
睇緊d乜? 成個post都係條弱智係到死撐 或者唔係死撐 係真心咁撚弱智 真係咁既思維 浪費時間
多謝yoyo 蛇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞