買電視機 / 換電視機 集中討論區 (64)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
OIC明白~
訓左冇睇
開會巴訂左a9未?
1. 佢缺點係黑位差, 漏光, 對比度低
2. 盛澤只賣水貨電視, 買行貨可以去大鋪AVLIFE
另外想問下p記個界面會唔會好差
幾年前用過p記個browser 好慢
宜家應該內置哂netflix?
岩岩終於買咗x90j @ sogo av life
月中送
睇netflix 4k 部電視需唔需要插lan線 定用wifi已經夠?
wifi已經夠
咩價錢
$11280
用hsbc red + apple pay
有$700+$450 rc 回贈
用左wifi 試左唔斷就可以,因為電視個Lan port只係穩定,唔快的🤣
雖然個問題好on9但想知有無人同我一樣或者知咩問題。
最近拎sony X9500H播 youtube 狂人日記個MV 但唔知點解會係咁閃。
但睇其他野又無事WO
推一推
正常, 所有SONY BRAVIA播狂人日記都有此問題, 有巴打試過
thx 巴打
32W660G係2019年機, 加上用封閉LINUX系統, 冇APP用, 只有YOUTUBE, NETFLIX

以下LG係2021年新款, 用最新LG WEBOS系統, 反應應該更好, APP比較多

兩者畫面我冇睇過比較過, 唔知邊部好

LG 32LM6350PCB
$2680
1. 50hz IPS PANEL, 對比度非常低(1000:1), 黑位灰, 可視角好
2. WEB OS系統
3. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
4. HDMI 1.4*3
5. Quad Core 影像處理器
恭喜巴打~
內置哂NETFLIX, YOUTUBE係最基本
電視上網browser唔好預快
系統反應就應該OK既
佢選擇逃避
多謝Step巴回覆
我喺電器舖就比較咗呢部同SONY 32W660G
泊埋一齊睇唔知點解LG 32LM6350PCB 啲色有啲灰唔知係因為SONY嗰部有HDR定係電器舖冇SET好
不過SONY 2019年款的確令人卻步
近排朋友比左部 philips 50pud6172我
發覺咩app都裝唔到 又連唔到藍芽喇叭
定直情用隻google chometv算?
終於買左Lg C1
陰差陽錯下送貨同安裝師傅半個鐘內到曬極速搞掂
岩岩返到屋企set機睇Netflix ps5 switch都勁正
聽日買多條hdmi 2.1 駁埋去pc
Btw 我跟呢張圖set有興趣可以參考下
請問Ching 觀賞距離170cm 擺睡房床尾掛牆
有咩尺寸電視推薦

Budget 6,7k 主要用嚟睇YouTube,Netflix 間唔中玩下switch (有自己research左一排 Samsung 50" AU9000 係咪已經係最好嘅選擇)
水定行
LG 50NANO76CPA
$6980
1. 50hz NANOCELL VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器

Sony KD-50X80J
$7380
1. 50hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0*4, 支援4K60
8. 光度370nits
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞