買電視機 / 換電視機 集中討論區 (64)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我冇教你呢D野

我推薦budget內ok既產品

你一味推薦旗艦
你唔好理賓周巴
咁先可以大叫,enjoyyyyy
欺凌
Samsung HW-Q700A有冇試過?
夠鐘食藥
今日飲得一杯咖啡好似唔夠
價錢差1500以上
SN7CY幾錢?

Q700A應該$3500左右
我見SN7CY $1980 但係要係豐澤個網搶,得3部其實都未必搶到
搶到其實OK
多謝樓主意見,搶唔到再睇下點
買QN90A 放果個HW Q700A sound bar 咩評價
step兄,阿媽部32"電視壞左, 請問有什麽好介紹?部機係掛左係床尾,阿媽係坐係床頭睇,可唔可以買大少少?
我掛床尾用49非常正,我覺得55都得
49"驚老人家睇唔掂
得嘅,電視有大買大呀
1. 43"???
2. BUDGET?

巴打好似以前係度吹過水?
係呀,之前幫個friend 問85" QN90A, 自己未有機會換機。
43" 應該放到,比阿媽係房睇電視,抵用就ok
睇咩多?

Samsung 43Q60A
$6280
1. 50HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(4500:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K LITE影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
7. HDMI 2.0*3, 支援4K60, VRR, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度470nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

Sony KD-43X85J
$7350
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
8. 光度550nits
thx Step兄,阿媽100%睇電視
Samsung 43AU7700
$4580
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 280 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY
係唔係去AV 生命問價?
YES
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞