買電視機 / 換電視機 集中討論區 (64)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
you are welcome
巴打住獨立屋, 有米
村屋都係獨立屋
總之太大聲我唔需要咁大同咁多層次既聲音,我想表達係好細聲我個度聽已經好嘈,要遲到7.1個個效果個聲音大小係我個度基本上不能接受
巴打需要去試聽~
仲有philips hue
唔去,要搵時間去睇tesla就真,話訂左兩個月都未睇真車
有米做TES撚~
冇駕駛樂趣
油錢21蚊喇一個月入油都幾叉野
PORSCHE TAYCAN
啱啱google 咗巴打舊post, 見你話其實ps5 玩4k120 畫面唔會好,咁其實係咪唔使用HDMI 2.1 做為選擇條件

另外想問下google tv 或者tizentv會唔會好易lag? 原本用緊LG43UJ6300, app 少但都幾順. 我除咗打機,主要都係睇下YouTube netflix
哪有錢
1. 4K120可以為PS5 PRO, PS6 PS6 PRO鋪路
2. google tv 或者 tizen tv唔會點LAG, 用哂新CPU
BENZ EQA
https://youtu.be/QZlSbjKW_Tg?t=50

不過如果唔要極速反應, 4K60行高畫質仲好
有睇過。。。但。。唔識講,係睇傳統廠xc40我仲like

但個中間moon真係不敢恭維,香港又冇marke
香港有車有獨立屋已經係米王
我有錢買車冇錢養
煩惱緊,Q60A 同X85J 好似都差唔遠聽完巴打講更加覺得120Hz 唔算必要反正ps5 分分鐘都講緊7-8年後。老婆用就淨睇Netflix YouTube 之類

不過啱啱睇官網,tizen os 都幾少app, 好似仲少過LG。反而Sony 就成個google backup(唔知係咪全部app 都用得,未用過google tv)
另外X85J有100HZ PANEL, 睇片畫面會更加順暢
但如果啲片得60fps(youube Netflix 之類好似都係),咁照計睇落分別不大?
X85J可以將60fps片插值去120fps去播, 開motionflow功能就可以
原來係咁咁好似比較有用
有呀,拎住個remote 對住個mon 蕉蕉蕉
我今晚再研究下先,或者係我木耳聽唔出
租,又唔係買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞