買電視機 / 換電視機 集中討論區 (64)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
又關你事?
Check完 HSBC rewards 大家可以安心買!sogo 7%+ $450 回贈apply pay 有晒
我係盛檡買左部LGC1

唔知點解homekit控制唔到部電視,禁開關佢無反應

有無手足都係咁情況

Budget 10000
最主要睇愛回家
耐唔耐睇Netflix, 可以考慮買部ps5
有無推介
推~~
我開頭都以為係,但係後來買機時見好多機指明一個PORT位用ARC/EARC 咁,感覺即係除左FIRMWARE外應該係有硬件嘢所以唔做
暫時未遇過,但幫推一下.... 驚會遇到.....
搵日去電器舖望下
去鋪頭睇冇意義,設定都唔同

不過外型,可視角呢D就可以睇到
電視距離坐位幾遠?
連登真係孤島?
Samsung 連續十五年全球冠軍
https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1614155663
想睇下95J個SUBWOOFER差幾遠
係街咁嘈未必聽得出

加上通常鋪頭唔開聲
我有推薦佢D入門至中階機

係佢D高階機Q80A玩閹割,QN90A又過貴,表現又唔係突出
駁唔到 等黑五睇下有無減
係咪3叔打手黎架,大家好,我係索屁打手
我係中立樓主,你夠鐘開會啦
你係中立打手10點會,仲可以碌多陣
中立就唔係打手啦,自相矛盾
電視打手
Step巴
人身在uk,諗住買部55",暫時睇咗Samsung 55 Inch QE55Q60A同Sony 55 Inch KD55X80JU,分別£699 vs £799,見sony你有雞精spec,但samsung依個model好似無,想問下2部分別大唔大,兩隻都係ips面板?值唔值比多£100買sony主要睇Netflix,有時會stream youtube/airplay,同可能會駁電腦睇下嘢
55Q60A用VA比較好
咁要上Showroom 睇了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞