買電視機 / 換電視機 集中討論區 (64)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我有部全新tcl p725,有冇興趣,箱都未拆

3000蚊,原價3980

因為舊機p8m屏幕亮點問題,所以換左部全新機比我仲要換部新款比我

但我又已經買左x85j多左部電視起屋企
唔該step 兄
Ching, 想出去先望望,多謝ching offer!!
Samsung 橫向對比的話, 43AU8000, 9000 同Q60A 最大分別係咪光度唔同?睇spec 分別唔大咁
其實有無人買pan記JX900H
Q60A明顯顯示色域高好多, AU9000同AU8000就只係功能多少, 畫面差不多, AU9000會光少少, 不過差距不大
買左X90J
求其去左間細電器舖買咗條電視天線
但畫面成日起格 又會突然一下黑畫面
想問其實係咪條天線有問題?
如果係 有冇天線推薦
要係兩邊公頭🙏🏻
去SSP鴨寮街搵BELDEN 1694A
聽日即刻去買先 唔該你
有沒有係HELP那兒睇過訊號的強弱?之前無試過?
會唔會係大廈公家天線問題?
呢條好嘢~~
用緊好正
冇睇過 因為新屋入伙 唔知上手係咪咁
可以點樣check?
另外想問BELDEN 1694A大概幾錢
有冇話喺邊間舖頭買定街邊就已經有?
啱啱係SOGO thankful入手咗部C1,想問下step巴C1配咩soundbar比較好?
未買過soundbar完全係零知識
$150-200左右睇長短, 鋪頭就唔記得
LG SN7CY, SN10Y
HELP -->訊號診斷
望下
我個條高明買
幾錢?
睇NETFLIX有冇字幕太光問題??

之前起76POST好多人話水貨SONY睇NETFILX字幕太光.
今日經AVLife 見LG55NANO86CPA賣緊10980再送1000蚊超市現金卷同air pod pro, 計返都係8千幾,如果平時睇開Netflix / YouTube 唔打機,買唔買得過呢部?

睇過介紹LG50NANO86CP 個對比好d, 咁55吋其實會唔會冇咁好?

唔該晒大家🙏🏼🙏🏼
55"用IPS Panel, 對比度唔會高
無特別set 過,唔覺得有呢個問題
CALL下管理處睇下,可能唔係你線問題係大廈,佢有D錶可以CHECK
巴打部x85J 感覺如何例如UI、顏色、聲音之類有無咩問題? 我考慮緊呢個星期入, 想睇多啲真實食評
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞