買電視機 / 換電視機 集中討論區 (64)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
換機囉
有咩好介紹,今次要收哂電視台
A90J + HT-A9
收電視台呢D好多因素影響到
估唔到冇馬仔睇姐,雖然唔係好睇
Sony XR-65X95J 水機
$132XX
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角好, 畫面順暢
2. 直下式背光, 60分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
6. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
7. 光度1200nits

65QN90A 就28K 行

邊個好有Apple TV, 主要係睇Youtube 同 Netflix
點解猛 我都係買Led呢d入門版姐,覺得43打機有d細
Get到了
1. 巴打, 你接受到SONY水貨有咩功能缺失, 睇電視台字幕問題嗎?
2. 我推薦X95J, 比QN90A平衡
3. 65X95J行貨都係28K左右
係咪條天線CABLE太雞? 買條BELDEN 1694A
再唔係可以試下加放大器
差一部價錢,水好似開心好多
咁都係既~
最新價可以問盛澤, 可能$13K買到
你有APPLE TV補足, 係可以有幫助
點解水貨會咁平
香港人工貴, 租金貴
大陸MASS PRODUCTION可以減到成本, 人工又相對平
平唔代表質素差, 內部其實一樣
大陸做同日本做分別 應該是

今日黎左個a90j 睇到扯哂
想問ching Nano86cpa 同Nano86cna有咩分別 見到有兩部
今日買左條BELDEN 1694A線
換左之後 有好多台完全睇唔到
有無辦法解決
行貨A90J??
恭喜巴打~
換完, 有冇重新SCAN台?

換前13
換後6
Nano86cna係2020年款
Nano86cpa係2021年款
Nano86cpa用左新影像處理器, 其餘沒有分別
係澤記買啊係搖控啲字樣衰啲 都冇投訴
有冇CHECK過會唔會大廈公家天線問題
我用返條舊線試 搵得返啲台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞