買電視機 / 換電視機 集中討論區 (64)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
佢蕉蕉蕉個時你唔覺得好大聲都有距離感?
Omg
好叻呀你

睇下一陣間買唔買到OLED55CXPCA
11111幾抵屌咁

全黑環境睇電視,係唔係用屏幕掛燈好啲?

究竟有冇用呢,護眼啲?

如果開天花燈,太光,睇戲打機冇咁好feel
我用緊水x85j,netflix字幕好正常,所有模式試過晒
係喎, 想問返step 巴, 你post 頭話最推薦VA panel, 係咪因為怕OLED 會燒印?
畫面最好係OLED, 不過要睇使用者習慣同使用方式
VA PANEL係雜食任用唔需要遷就佢都可以既情況下比較好既選擇
我成日打機同埋有時會開住youtube/netflix mainscreen, 所以都心水VA. 不過好奇一問點解你咁講啫, 而家明白thanks. BTW 其實都無得揀, 43 好似直頭無OLED
42" OLED可能下年先有
雜食既用番普通LCD就最安全. 點樣掛機都可以
買到了
雜色即係咩都會做下? 打機睇片睇電視算唔算雜又或者, OLED 除咗睇片, 其他情況係咪都要好小心, 怕燒印?
恭喜巴打~
睇都冇睇過實物
如果成日長時間睇新聞台, 財經台, 賽馬台, 長時間打機(同一隻GAME), 就唔建議買OLED電視
如果係全新, 基本上沒有伏
.AV outlet以外 有咩公司推介

AV Outlet服務好差
去大鋪AVlife買
咁都可以疊埋心水去馬VA panel 了
你入戲院都唔會開燈睇,....
原來咁有錢
戲院投影機都唔同電視

光線,戲院射銀幕,電視射自己對眼
學賓周兄咁買HUE
咁D燈可能好D,呢個掛係電視前面覺得會唔平均
你6雞一個月,5個月都買完
問多少少, Sony X85J 個喇叭如何? 唔用soundbar 是否可接受?
睇你要求,呢度應該冇人除左我會話電視喇叭已夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞