買電視機 / 換電視機 集中討論區 (47)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
嘩岩岩睇一睇
都唔止15k
用左幾日A90J
唔好對光度太有期望
日頭都要落晒簾
不過畫質真係好靚

如果經常日頭睇電視,建議等qn90a
65‘‘ 大約掛幾高適合?
電視高83.3cm
eye level 約110cm
如果對中心點 係咪電視底離地約68cm?
唔知有冇計錯
睇左幾日
覺得新X90J 係郁得快場景好易有格仔
好似lag 機咁
點搞
即是睇projector
price.com見到網購果邊有43x7000G 3千幾 不過唔知有冇伏
SONY X85/X8500系以下機種全部伏到仆街
無budget買X85以上既就考慮其他牌子
x85成5千幾
米八上55啦,睇兩日就慣,有大買大
可能唔夠ram
平時用完app都要close
唔好直接轉去第二個
巴打我真係閃呢個mv
咁都知嚇親我
咁考慮其他啦,三叔or Panasonic
其實如果可以有8k budget有無其他款推介
X90H個價真係好岩心水無奈得返堆細鋪追過上個po話細鋪會食贈品先平左 其實部機理論上係咪應該同大行一樣
8K budget都唔夠買55X9000H

建議去大鋪買,安心,安全,推薦AVlife

細鋪冇贈品,建議AVoutlet
8k買到啲咩水

各位巴打真係唔好步後塵諗咁耐
細鋪AVoutlet啦
用緊q70t, 點解用電腦window 10 mirror個mon過去, 一connect到部電視, 畫面會轉一轉, 之後就即刻disconnect?
試極都會咁
用macbook airplay一click就得
我就係諗得太玩搞到由55X9000H 變左入55X9500H
Apple TV app is now available on all Android TV devices, too
https://9to5google.com/2021/06/01/apple-tv-android-tv-app/

The app shows up in Play Store search and can be installed immediately.

佢係就係咁講,但係我兩部SONY Android tv都search唔到
有無巴打用緊2019年之前出既SONY Android(即係D、E、F系)搵到隻app出黎
開太光會燒印
買OLED都是畫質靚最重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞