買電視機 / 換電視機 集中討論區 (64)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
Sony定panasonic好
55吋依3部點簡

1. panasonic HX900H
2. Sony x85J
3. Sony X90J
我都問過STEP巴, 發現好多人都係睇呢幾部
1. 唔想駛太多錢又想有55吋大牌子+唔錯既體驗同5年保
2. 唔上唔落不如 1 OR 3
3. 夠預算無輸
4. 愈睇愈加BUDGET
本來1, 但睇完VA又真係好IPS好多
我估你講緊IPS個色好似淡D既感覺
可能佢個面唔係CRYSTAL既關係, HX900H係有D霧面咁
(我唔識但我有2部PANA, 中低階VA 同 高階IPS)

其實各有各好, IPS可視高, 遠睇同光既畫面靚D?
HX900H個控光係幾好, 細節位係睇到

最後都係睇你想比幾多錢
HJ900H又點睇?
JX900H??
同HX900H同級, 加了HDMI 2.1支援, 影像處理器更新左
玩ps5 HDMI2.1係咪同2.0差好遠?
你要開4K120, VRR功能咪需要HDMI 2.1
留名一身蟻
開會
星期六都開唔能係掛
24*7 開會
咪能搞我
捉到好多電視po人走去唔同主機群組
想問下55qn90a定55x90j好啲
見90a水貨同x90j行貨個價差小小
等其他巴打幫你, 我答得太多了~
唔該曬
其實Homekit 真係得咁多,唔好諗太多
1. 55QN90A水貨行貨價錢差不多, 不需要買水貨
2. QN90A光度高好多, 調教都比較激進, 某些畫面黑位細節會冇左, 因為佢追求盡量做到黑位純黑
3. X90J調教都平衡, 黑位細節會盡量保留, 不過黑位就沒有QN90A咁追求純黑
4. 影像調教都係SONY比較好

由於沒有巴打幫你, 我唯有出手
總括 x90j
星期六都要開會?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞