買電視機 / 換電視機 集中討論區 (64)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
7%咁多?
去sony showroom試
叫職員幫你調
電視台 電影 睇乜功能都得
感謝,samsung應該係個光度低同無dolby? 咁£699性價比都幾高好似
Q60A光度比X80J高, 缺點係冇DOLBY VISION, 不過HDR10一般都夠用啦
X80J果塊IPS出DOLBY VISION都唔會有好效果, 光度得370nits

如果想要好D就上Q70A或者X85J, 我就推薦X90J既
但out bud,再諗諗佢先thanks step巴
用電話CHECK下你個google assistant係咪有設定問題
中高階真心唔抵
Sogo 我睇完得銅記嗰間有AV life, 新界牛決定放棄

btw 巴打們有無用過邊間電視掛牆公司係平靚正嘅?想用NB 活動架, 連續店問過幾間都無/唔肯定
盛澤:
55"用NB固定架連上門安裝: $500
55"用NB活動架連上門安裝: $580
65"用NB固定架連上門安裝: $580
65"用NB活動架連上門安裝: $680

75"-85"用NB活動架都一樣有
澤仔冇咩?
澤仔係咪即係豐澤?佢得原裝固定架咋(好似)
上面step巴講個間盛澤呀
哦,但嗰間唔係賣水貨機?我又無問過會唔會淨幫人裝或換架
有淨做呀,step爺爺比埋價你了
佢地可以上門淨幫人裝或換架
連登巴打一條龍服務~
唔該晒,以為一定要買機先有添,thanks
thanks step 巴
佢地唔需要買機都可以提供服務
謝謝幫忙
請問要點check? 我用iPhone 開個google home app又唔多覺有問題
會唔會要開通google assistant服務?
我用開ANDROID + 舊款SONY電視都冇問題
你個問題第一次見
有冇試過重設部電視?
我部Lg sl8y soindbar,支持atmos,dts hd,但
唔支持earc,電視就x85j

宜家電腦駁soundbar,再駁電視,係就
係出到atmos,但顯示出唔到4k,120hz,雖然好似冇咩用但電視support呢個功能

但冇可能為earc,買過條soundbar咁on9,音質提升又唔會特別大

都有睇過買轉換器,但用轉換器,又冇左cec功能
同感 見佢2.1 之後睇左個 yt 評測又好似聽到佢講 earc, 可能我聽錯,再加埋超級特價,就狗衝左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞