買電視機 / 換電視機 集中討論區 (64)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
想問個d痴塊野落隻窗到嘅天線其實係咪無咩用
睇你需要咩
點起格法,有冇圖
想問下LG 50UP8100PCB好d 定samsung au 9000好d?
個隻應該係大氣電波,姐係魚骨?低層基本上冇用,望唔到天又係冇用,村屋應該大部份仲用緊

如果衛星一定要見天仲要巨型可視角先有feel
唔該巴打
應該都係買50吋
但係x80 同x85 個分別大唔大 值唔值得俾多少少黎買x85
定係攞果少少錢黎投資soundbar
兩部差不多,都可以
1. 光度高30-40%
2. 面板有100HZ, 睇片更順暢
3. 有HDMI 2.1
重點:發射站在那裏?
有啊,我買左啊
X95J has an additional filter layer that improves viewing angles, but this comes at the expense of contrast.

呢個要留意,提高左可視角度但損失左對比度。
小弟有野想問。岩岩先見到LG 條 SN7CY 唔支援 eARC, 咁LG C1, 睇netflix disney channel 呢啲,係咪都會出唔到 dolby atom? 同埋我見人地啲開箱唔包hdmi 線,如果用黎駁 LG C1 買咩線好? budget 性價比高的
NETFLIX的ATOMS係用Dolby Digital Plus格式, ARC已經可以
不過佢個local.dimming比X90J好
netflix既Atmos ARC已經足夠

Verbatim線
師兄 問多少少,係咪如果blue ray 機先入sound bar 再出去電視,對 Dolby Atoms 就無影響。但如果blue ray 機入電視先再去sound bar 就唔得喇。係咪可以咁理解?問多樣 disney channel 如果有 dolby atoms 係咪會同 netflix 一樣 ARC 都應付到?
感謝 step 巴
我估同NETFLIX一樣
係,BR機駁生巴駁電視
感謝巴打

無eARC 有啲失望 仲以為hdmi 2.1 就會有 遲下如果ps5有 dolby atoms, 魚與熊掌不可兼得
可能今期LOGON會中呢
其實一樣出到ATOMS,只係用壓縮咁出
但我睇網上D文話,一般係聽唔出分別
唔係木耳問題,係器材
買LG SN10CY囉, 或者SAMSUNG HW-Q700A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞