買電視機 / 換電視機 集中討論區 (64)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
Thx,咁買8000啦
我見Q80T係2020既model,而Q70A係2021年既model,即係硬件上應該都係Q80T好啲?而軟件上2者會唔會有分別?
硬件上係Q80T高一級

軟件上沒有大分別
明白哂,謝謝你既幫忙👏🏻
呀澤有現貨聽日就安裝
邊款靚機
X95J
LG C1 55吋 水機 小弟昨天收貨了,安裝時師傅都換左三腳頭。但想問電源想駁長D , 會唔會好危險? 另外想問個 remote 可唔可以整合 mytv box 個搖控?😂好多個搖控

我冇用soundbar ps5插hdmi3有冇用?
bose以前唔係有隻類似?
恭喜巴打
呢隻野個dolby atmos係咪又要課條license
可以
你好
想換電視,主要打ps5,Netflix,YouTube ,睇波
想要49/50吋
Budget 8千左右
Thx
Sony KD-50X85J
$8560
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
8. 光度550nits
Sony 旗艦 4K LCD
電視都係150-200W左右,你想駁拖板?
宜家用緊拖板,我想直接插牆
以前LG OLED條線係要拆後蓋先可以換,唔係罪大個D八字插
去老鴨應該有
係8字插定由大陸插改做三腳?
都可以, 不過條線夠長嗎?
要課部BRAVIA XR
atmos for headset好似要課license
呢隻user唔洗license,罪大本身有無比錢就唔清楚
只係要有XR配合埋呢隻野個光纖輸出接收器先解放到Dolby Atmos
咁正喎但又買舊野,仲要自閉用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞