買電視機 / 換電視機 集中討論區 (64)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
有,個問題好似係reset咗部電視先有
請問各位Ching 32"電視有咩推薦
Budget $3500以下,主要用嚟睇Netflix

之前都有去啲電器舖睇過但冇乜32"電視放出嚟,比較之下sony 32W660G啲色好似靚啲,唔知仲有冇更好嘅選擇
LG同三叔邊部個操作易D?
係咪語音輸入/電話APP打字係咪43"平機已經有?
出唔到4K120係因為佢個PASSTHROUGH功能只有4K60
有4K120passthorugh 之前見過罪大個三條(有一條香港好似未見) 今年衝頂款 (賓周兄開完會要入手)
好似LG SN10Y都無
賓周兄開完會要入手
成班又欺凌
屋企部43 玩switch會嫌細我估3米幾4米
3.5-4M需要75"或以上
Samsung 75Q60T 水機
$10XXX
1. 50HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K LITE影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*4, 支援4K60, ALLM
9. 光度470nits
我知道,因為經soundbar passthrough所以出唔到,但唔經又出唔到atmos.

電腦直插電視hdmi4,出到4k120,但pass唔到atmos,

普通dd+,dts就pass到

其實我覺得條soundbar,軟件鎖左唔比earc,硬件其實係做到,因為電腦經hdmi in又出到atmos

三星同sony好似有得升級上2019 既soundbar有earc功能,可惜LG係冇
冇咩可以聲音會難傳輸過畫面
我鍾意買行機75好似太大
65"你唔嫌細,10k左右有以下

LG 65UP7800PCB
$9180
1. 50hz IPS PANEL, 對比度非常低(1000:1), 黑位漏光偏灰, 可視角好
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*2, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits

LG 65UP8100PCB
$10750
1. 50hz IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光偏灰, 可視角好
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits

Panasonic TH-65JX700H
$11260
1. 50hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision
3. 5年保養
4. HDMI 2.0*3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
羨慕你叻咋
我係其中一個買左貨尾HX900H
budget有限又唯買上年貨尾
其實唔係誠哥賣我都唔敢係細舖買上年model
收左貨未?我最想知佢個分區控強唔強
我兩個星期之前問盛澤55HX900H上牆連NB P6架佢覆我$680
要等多兩個星期
裝修完未入得伙
我幫你反映/問問
可能我第一次問水機個時有講連登爸打
問買架上牆個陣冇講多次
問左, 我貼果個價係係佢度買水機再上牆既價錢
淨掛牆會貴D, 要個別獨立報價
明白
其實$680我已經覺得好合埋
自己唔識搞既野人地秒速同你裝好
呢d錢係要洗
下個POST我會加番字眼, 方便各位巴打~
索屁送左部x90j同ps5比蘇華偉

索屁pr快d contact我呀,我要ps5+ht-a9
你上SONY總部OFFICE開會動議下~

好想抽到ps5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞