買電視機 / 換電視機 集中討論區 (64)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
PS5係支援DOLBY ATMOS輸出
https://www.youtube.com/watch?v=qQrl8g6wu8U
尋日係凶宅見特價買左

睇過啲文章講 firmwave upgrade 可以令ARC 變 eARC 唔知真定假,同埋就算得 LG 都未必會做
係硬件UPGRAGE喎
即話部iphone 11可以升級ios可以有5G咁.....
不過返去滿意就好啦,咩都唔知咩都唔知
仲以為hdmi 2.1就會有能力做到eARC 諗多左添

岩岩仲收到阿澤whatsapp 部電視都到,今個weekend 有玩具玩
我曾經研究過,但有tv線既大廈好似9成都冇用,我覺得你買就預哂錢
段片前半個setting係分開, 應該set左仲衰, 後半先係blu ray setting
同埋ps5支援blu ray播dolby atmos但內置所有野包括app同game都唔支援atmos (俾M$獨佔左好似幾年)
咁都係硬食app個廣告算
定課金可以免廣告?
HDMI 2.1正常係包埋eARC, 不過就唔一定有4K120, VRR, ALLM
HDMI 2.0都已經可以有eARC, 睇間廠做唔做
恭喜巴打~
咁即係 hdmi 2.1 有無 eARC 係睇間廠做唔做個 firmware? 如果係咁 希望LG 幫幫手 不過部野出左咁耐都無 都應該唔會有
應該需要硬件支援
原機啲聲好似仲靚過我個sound bar YAS-109
想問下qn90a power cord係咪8字頭?L型定直?
買咗機未送貨,驚跟機條線唔夠長入牆坑
想問下x90j 個google assistant
佢成日都會出「唔好意思,我仲未可以喺哩個個人檔案服務」
跟住連YouTube d影片都會冇晒
Search 過個英文係google assistant is not ready,解決方法係要uninstall google app for android tv個update
但係我uninstall完又關咗自動更新,佢過冇耐就出現返
請問巴打有冇咩解决方法?
屋企從來都唔會買Samsung

因為個名好長 感覺好柒
因為一來SAMSUNG無OLED...
如果純普通LED 大家都會傾向日系廠 發色比較自然
Trumotion功能有冇開?
好勁呀

但patch antenna真係要睇到個發射站就無問題既
又抽
我課左黃viu 藍viu好似無得課?
唯有叫你唔好睇傳統電視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞