脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
Lm
留名
lm

睇醫生都會話你係雄禿
食藥啦

睇醫生都會話你係雄禿
食藥啦

請問搽藥食藥係咪都可以
睇返以前啲相發現兩年前原來都係咁
新post LM
1日100內屬正常現象
甩左個啲你睇下髮尾有冇好幼既情況
有既即係毛囊受DHT 影響而萎縮 即係雄禿現象

巴打想問點睇甩出黎啲頭髮係咪好幼 唔太識分
1日100內屬正常現象

髮尾
全身都多毛唯獨頭髮疏
係咩有問題

點疏法?
1日100內屬正常現象

髮尾

想問如果想生bb洗唔洗停藥?
我之前睇吳醫生佢話唔洗(台灣果個)
但上網又見人講要 邊樣真?
有無巴打食緊propecia?
啱啱睇完醫生續紙,醫生話呢隻藥專利權已經過咗
會有本地藥廠生產,價錢可以平一半
有無巴打知邊度有得買本地廠嘅藥?
屌,尋日唔記得食
冇食一日 影響大唔大?
屌,尋日唔記得食
冇食一日 影響大唔大?

唔大,今日食番,唔洗食兩粒補數的
想問用5%嘅話 一日用兩次 每次要隔幾耐呀?
甩好多頭髮碎(~0.5cm)代表咩
同埋之前睇家庭醫生佢話得廿歲
咁後生冇可能禿頭嘅
明明日日甩幼髮 雖然本身頭髮幼
但甩出黎嗰啲幼到好似絲咁...
加上頭頂愈來愈疏
令我覺得雄禿無誤
只係醫生話我頭皮好敏感
佢論點係我啲頭髮咁係源於頭皮唔健康
所以只係開左支ketoconazole洗頭水俾我
咁我依家應該點做?
等幾個月睇下支嘢效果點?
應唔應該搵個皮膚科睇睇
始終家庭醫生非皮膚科
好難盡信 但所言又非無道理
pls help me bros
未開始搽藥食藥
第一次就用minoxidil kirkland , 副廠保列治Fincar $380 100粒 會唔會唔好
定第一次要用保康絲
未開始搽藥食藥
第一次就用minoxidil kirkland , 副廠保列治Fincar $380 100粒 會唔會唔好
定第一次要用保康絲

成份一樣冇所謂啦
想問用5%嘅話 一日用兩次 每次要隔幾耐呀?

官方話12 你跟唔跟得足?
想問如果想生bb洗唔洗停藥?
我之前睇吳醫生佢話唔洗(台灣果個)
但上網又見人講要 邊樣真?

唔洗
停左你自覺穩陣可以停
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞