脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike

有雄禿問題
最近諮詢過醫生 佢話外國係有女士服食保康絲 只要做足避孕同埋唔係準備懷孕或者懷孕中都可以食。
十年巴打點睇?

問左醫生就唔洗問十年巴啦
專業都唔信?

有雄禿問題
最近諮詢過醫生 佢話外國係有女士服食保康絲 只要做足避孕同埋唔係準備懷孕或者懷孕中都可以食。
十年巴打點睇?

專業都唔信?

佢係家庭醫生 佢係有參考外國經驗 但香港始終未開得比女性服用 所以佢無開比我

有雄禿問題
十年巴打點睇?

專業都唔信?

佢係家庭醫生 佢係有參考外國經驗 但香港始終未開得比女性服用 所以佢無開比我

睇專科 (皮膚科)
一定俾到專業意見你
我先慘 暫時冇醫生肯定到我係咩類既脫髮
有d話壓力
有d話輕鬆男性脫髮
正版保康c 係咪度度一樣價??

最近經hair3X 轉介去見醫生,免費,佢攞支顯微鏡嘅儀器照吓個頭頂,話係雄秃,叫我試吓保記,係clinic買就$450,之後第二盒去屋企樓下藥房買,$380。
跟HAIR 38 轉左去睇醫生..雖然免左診金..但藥費好貴...一開開左3個月藥..PROPERCIA..3盒 1395...最平一盒正常要幾錢?

岩岩由第一期去第二期...希望食藥保到..

Hair3x 轉介個西醫收我$450一盒,買咗一盒。
跟HAIR 38 轉左去睇醫生..雖然免左診金..但藥費好貴...一開開左3個月藥..PROPERCIA..3盒 1395...最平一盒正常要幾錢?

岩岩由第一期去第二期...希望食藥保到..

Hair3x 轉介個西醫收我$450一盒,買咗一盒。

正版保康c 係咪度度一樣價??

最近經hair3X 轉介去見醫生,免費,佢攞支顯微鏡嘅儀器照吓個頭頂,話係雄秃,叫我試吓保記,係clinic買就$450,之後第二盒去屋企樓下藥房買,$380。

咁好有野照
我都係hair3x 但個醫生話佢都唔肯定.....
咁埋d我都識既野
咁樣係咪
咁樣係咪

咁樣係咪

好濃密
咁樣係咪

冇事丫
咁樣係咪

冇事丫

似係第一期,不過要再睇吓啲頭髮係咪開始變軟變幼。
咁樣係咪

冇事丫

咁都第一期唔係亂up嚇人
心理影響會好大
咁樣係咪

冇事丫

咁都第一期唔係亂up嚇人
心理影響會好大

唔好玩啦咁都第一期
有無人上開eBay買野

第一次用eBay,我訂左kirkland foam但收唔到貨,件貨send返去美國,同個賣家講,佢話佢地收返件貨可以寄多次俾我或者可以refund。

佢地用Swiss Post,我睇個track and trace 最後個status 係Delivered US,咁我contact賣家叫佢寄多次,但成個禮拜都無覆我,咁我就request refund。

最後eBay話"The seller shown that the shipping carrier tried to deliver the item to your address. You can pick it up from the shipping carrier"

係咪要同間快遞公司deal?
有無人上開eBay買野

第一次用eBay,我訂左kirkland foam但收唔到貨,件貨send返去美國,同個賣家講,佢話佢地收返件貨可以寄多次俾我或者可以refund。

佢地用Swiss Post,我睇個track and trace 最後個status 係Delivered US,咁我contact賣家叫佢寄多次,但成個禮拜都無覆我,咁我就request refund。

最後eBay話"The seller shown that the shipping carrier tried to deliver the item to your address. You can pick it up from the shipping carrier"

有無人上開eBay買野

佢而家直頭唔覆我
eBay叫我直接搵Carrier 攞貨
我send 左email俾嗰間Swiss Post

真係頭都大埋
有預感呢$550凍過水
有無人上開eBay買野

佢而家直頭唔覆我

真係頭都大埋
有預感呢$550凍過水

有無人上開eBay買野

佢而家直頭唔覆我

真係頭都大埋
有預感呢$550凍過水

今年19歲有青年禿(地中海)岀現,請問可以點搞?有無高人點路

教晒路啦
頭髮係自己
要自己做功課
請問有無洗頭水牌子推薦?

中性溫和洗頭水
例如強生 施巴5.5 仁山利舒(1星期用2次)個類

用organic 實冇死

但如果平時gel開頭 呢d驚洗唔乾淨

唔怕既
唔好封到毛囊
最近好撚多頭皮 關唔關食藥野

搽藥事
最近好撚多頭皮 關唔關食藥野

應該關5%事

姐係代表生緊頭髮定點

佢吸乾左你皮膚
係5個月內漂加染有成10幾次 近呢3個月就再唔敢染 但頭髮真係小左好多同埋仲keep住洗完頭黎手就會有成起碼10幾條甩 之前未染頭髮都未試過 相比依家真係甩好多 同埋最近都好易係頭皮r到啲油脂粒出黎 會唔會傷到啲毛囊閉塞左唔識生頭髮喇
同埋想請教下巴打點知係關身體調養事定係頭皮問題?同埋點可以減少洗完頭甩頭髮既情況 thx bro

雄性禿唔會關漂頭事架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞