脫髮救髮討論。植髮、食藥、謬誤買藥購你問我答。

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
第一次用5%水
中左伏
濕住頭咁返工
如果用完即刻吹乾得唔得?

請問derma rolling 會唔會有用
請問derma rolling 會唔會有用

咁睇黎都係要睇,咁就一世

請問十年巴打你知唔知如果去外國啲地方水質唔同香港去美國 英國咁 例如硬水 軟水 係咪會甩多好多頭髮 搞到禿。 如果本身有雄禿 係咪都會比係香港個陣加速脫 甩快啲
請問十年巴打你知唔知如果去外國啲地方水質唔同香港去美國 英國咁 例如硬水 軟水 係咪會甩多好多頭髮 搞到禿。 如果本身有雄禿 係咪都會比係香港個陣加速脫 甩快啲

我就係去完澳洲搞到甩髮既好例子

巴打你係雄禿?
跟HAIR 38 轉左去睇醫生..雖然免左診金..但藥費好貴...一開開左3個月藥..PROPERCIA..3盒 1395...最平一盒正常要幾錢?

岩岩由第一期去第二期...希望食藥保到..

我同巴打情況好似..今日經HAIR 38 睇左醫生...囉部9機照左照 岩岩進入第二期..冇頭髮果個位 放大左..都仲有小小毛毛..最後醫生都建議食藥..希望 D毛可以變返粗..之後再諗植髮
雄禿用防脫洗頭水
有冇機會阻止惡化
唔求生返
跟HAIR 38 轉左去睇醫生..雖然免左診金..但藥費好貴...一開開左3個月藥..PROPERCIA..3盒 1395...最平一盒正常要幾錢?

自己出去買好過啦
hair38 就係賺你藥錢

我同巴打情況好似..今日經HAIR 38 睇左醫生...囉部9機照左照 岩岩進入第二期..冇頭髮果個位 放大左..都仲有小小毛毛..最後醫生都建議食藥..希望 D毛可以變返粗..之後再諗植髮

搽埋藥啦

巴打你係雄禿?

加速啦
本身基因註定你要甩 你不得不甩

咁樣係唔係
有啲擔心
手機轉唔到方向

同你一樣,睇咗醫生,話係雄秃。

巴打你係雄禿?

到依家都冇一個醫生肯定到
但我已經食緊藥

搽埋藥啦

搽藥幫到M額?
雄禿用防脫洗頭水
有冇機會阻止惡化
唔求生返

比較想知搽藥食藥之餘 仲有冇方法(e.g 洗頭水)可以阻止惡化
大家平時Minoxidil 5%同保康絲係邊到買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞